Fostul general Victor Stănculescu a fost audiat la PICCJ în dosarul Revoluţiei din 1989

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu a fost audiat, miercuri, la parchetul instanţei supreme, în dosarul în care procurorii cercetează evenimentele produse în Bucureşti în timpul Revoluţiei din 1989, el arătând, la ieşire, că nu va mai face cereri de eliberare condiţionată.

688 afișări
Imaginea articolului Fostul general Victor Stănculescu a fost audiat la PICCJ în dosarul Revoluţiei din 1989

Victor Athanasie Stănculescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Stănculescu a fost audiat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, în acelaşi dosar dând declaraţii, până în prezent, mai multe persoane.

Dosarul a fost format prin conexarea a numeroase alte cauze legate de evenimentele de la Bucureşti din decembrie 1989.

La ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fostul general a spus că a dat o declaraţie în acest dosar şi că nu va mai cerere instanţelor eliberarea din motive medicale.

Stănculescu a precizat că speră să fie eliberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsa de 15 ani de închisoare primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici