Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, la Parchetul Înaltei Curţi pentru a depune acte în dosarul unui fost angajat

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş s-a prezentat miercuri la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a depune un set de acte într-un dosar al unui fost angajat.

178 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, la Parchetul Înaltei Curţi pentru a depune acte în dosarul unui fost angajat

Ioan Botiş (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ioan Botiş a depus mai multe acte solictate de un fost angajat al său. Dosarul este înregistrat la Parchetul instanţei supreme, în cauză făcându-se cercetări cu privire la chestiuni legate de legislaţia muncii.

La ieşirea din sediul instituţiei, fostul ministru a declarat că a venit la PICCJ pentru a aduce documente în cazul unei persoane care revendică un drept salarial.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că pe rolul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu există nicio plângere sau dosar penal în care să se facă cerectări cu privire la fostul ministru.

Ioan Nelu Botiş a demisionat în 20 aprilie din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale în proiectul european "Şansa la demnitate".

Cu o zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) sesizase Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia lui Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese. Pe lângă ANI, şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) se autosesizase după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla Ioan Nelu Botiş.

AMPOSDRU preciza, în 19 aprilie, că proiectul "Şansa la demnitate" în care era consilier soţia lui Ioan Botiş are o valoare de 2.130.890 de lei şi că nu a fost depusă nicio cerere de rambursare.

Proiectul a fost aprobat spre finanţare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finanţare a fost semnat la 27 octombrie 2010. Conform acordului de delegare, proiectul se află în monitorizare la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest şi a primit prefinanţare la 29 noiembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici