Fostul ministrul al Educaţiei Cristian Adomniţei, condamnat la închisoare cu executare

Fostul ministrul al Educaţiei şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adominţei, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care e acuzat că a încercat să mascheze un control de audit.

9026 afișări
Imaginea articolului Fostul ministrul al Educaţiei Cristian Adomniţei, condamnat la închisoare cu executare

Cristian Adominţei a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare.

Acuzaţiile sunt de favorizarea făpuitorului şi fals intelectual, comise când Cristian Adominţei era preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

La vremea respectivă, pro­curorii spuneau că acesta ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperiseră mai multe nereguli legate de derularea unui contract public semnat între Consiliul Judeţean şi o firmă de publicitate.

În mai 2015, Cristian Adomniţei s-a suspendat din toate funcţiile politice, inclusiv din cea de preşedinte al PNL Iaşi. Până la momentul declanşării anchetei DNA împotriva sa, Adomniţei spunea că nu exclude o candidatură la Primăria Iaşi, la alegerile din 2016.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici