Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir salută OUG propusă de ministrul Toader: Protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, iar cei vizaţi trebuie graţiaţi

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a declarat, pentru MEDIAFAX, în contextul ordonanţei anunţate de Tudorel Toader privind revizuirea pedepselor, că toţi cei care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau graţiere, iar acestea trebuie declarate ilegale.

2013 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir salută OUG propusă de ministrul Toader: Protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, iar cei vizaţi trebuie graţiaţi

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir salută OUG propusă de ministrul Toader: Protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, iar cei vizaţi trebuie graţiaţi

"Nu sunt specialist, am citit azi păreri avizate care dau argumente că un asemenea act ar repara în mică măsură nedreptăţile. Ce ştiu însă este că oameni au fost arestaţi, hărţuiţi, condamnaţi pe probe false, pe ordine din Pădurea lui Coldea, pe protocoale secrete, cu echipe mixte în DNA şi ANAF, pe biletele pasate de generalul Dumbravă. Şi mai ştiu că oamenii aceia se află tot acolo (...) Urmare a interviul acordat ieri de ministrul Justiţiei, am văzut că iar au luat foc gurile de tun ale statului paralel. Le găsiţi cu uşurinţă, prosternează cătuşele si li se umple gura când scriu “penali”. Asta înseamnă că ministrul Justiţiei face bine ce face şi trebuie să meargă înainte. Cu acelaşi calm şi cu aceeaşi ştiinţă de carte care în ziua de astăzi supără", a declarat Daniel Dragomir, pentru MEDIAFAX.

Fostul colonel SRI a vorbit în trecut, în faţa comisiei de control, despre implicarea SRI în Justiţie şi despre aşa-zisele "culoare" create în sistemul judiciar. Dragomir a acuzat, în repetate rânduri, că erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Mai mult, fostul ofiţer SRI spunea că generalul Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii, în timp ce alţii erau constrânşi prin şantaj, fiind folosite date din arhiva SIPA. Un al treilea caz de implicare era şi cel mai grav, şi anume, ofiţerii acoperiţi în Justiţie, acuza Dragomir.

"O voi spune eu mai răspicat: protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, ele au adăugat la lege, statul paralel şi-a asumat rolul legislativ, în secret, pe şest. Ori în acest caz soluţia este doar una: toţi oamenii care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau de graţiere. Altfel, totul e o poveste. şi în curând, toţi aceşti oameni vor căştiga la CEDO şi România va plăti zeci de milioane de euro pentru fantasmele abuzive ale regimului Coldea - Kovesi", a afirmat Dragomir.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a stat ani în şir în biroul cu Florian Coldea, după cum recunoştea într-un interviu acordat Gândul, el părăsind Serviciul, prin demisie, în anul 2013. În momentul audierii lui Florian Coldea, la Comisia SRI, Dragomir a afirmat că aceasta este un blat şi că fostul om doi din Serviciu nu vorbeşte de fapt despre lucrurile importante, cum ar fi protocoalele secrete.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului Viorica Dăncilă adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, "după terminarea concediilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici