Fostul preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, Zamfir Dumitrescu, a murit la 74 de ani

Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România a anunţat sâmbătă decesul fostului preşedinte al uniunii, Zamfir Dumitrescu, în vârstă de 74 de ani. Acesta a fost şi deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008.

894 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, Zamfir Dumitrescu, a murit la 74 de ani

Fostul preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, Zamfir Dumitrescu, a murit la 74 de ani (FOTO: Jurnal spiritual)

„Pictorul Zamfir Dumitrescu, Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România în perioada 2002-2007, Profesor universitar doctor, fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 intră începând de azi 6 februarie 2021 în Constelaţia Nemuririi. Pictorul Zamfir Dumitrescu rămâne în conştiinţa noastră unul dintre reperele Ştiinţei Perspectivei, un plastician de prestigiu cu o strălucită carieră naţională şi internaţională, cunoscut şi recunoscut ca fiind un strălucit elev al maestrului Corneliu Baba”, au scris reprezentanţii UAP pe pagina de Facebook a uniunii.

Conform postării, Zamfir Dumitrescu a fost membru al International Guild of Realism din Statele Unite ale Americii, al asociaţiei italene CallforArt, al A.I.A.P. P. A obţinut numeroase premii internaţionale, printre care Medalia de aur pentru pictură la al 3-lea Salon Oficial de Artă de la Caraguatatuba din Brazilia. De asemenea, lucrarea sa Ars Perpectivae a primit Premiul Academiei Române pe anul 2002.

„Ca Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România Zamfir Dumitrescu a susţinut fenomenul artistic contemporan, dezvoltând numeroase proiecte manageriale. A înfiinţat Şcoala de Arte şi Meserii <Dimitrie Paciurea>, iar în calitate de deputat a iniţiat mai multe legi. Dintre acestea cea mai importantă este Legea numărul 8/2006 privind acordarea indemnizaţiei compensatorii artiştilor pensionari, membri ai Uniunilor de Creatori legal constituite, Uniuni recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”, susţin reprezentanţii UAP.

În anul 2002, pentru întreaga activitate, preşedintele României i-a acordat Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de cavaler.

Zamfir Dumitrescu - Galben de toamnă

Zamfir Dumitrescu - Ceainicul negru

Zamfir Dumitrescu - Pahar cu apă

Mai multe picturi....

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici