Fostului administrator public al municipiului Ploieşti i-a fost redusă pedeapsa cu închisoarea

Fostul administrator public al municipiului Ploieşti Onorel Constantin Lovin, condamnat de Tribunalul Prahova la patru ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, a primit, în urma recursului judecat la Curtea de Apel Ploieşti, o pedeapsă redusă cu un an.

289 afișări
Imaginea articolului Fostului administrator public al municipiului Ploieşti i-a fost redusă pedeapsa cu închisoarea

Fostului administrator public al municipiului Ploieşti i s-a redus pedeapsa cu închisoarea

Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care a judecat recursul în dosarul în care fostul administrator public al municipiului Ploieşti Onorel Constantin Lovin a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, a stabilit ca pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare să fie redusă la trei ani de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei.

Sentinţa pronunţată, miercuri, de Curtea de Apel Ploieşti poate fi atacată în termen de zece zile, caz în care dosarul va fi trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În octombrie anul trecut, Tribunalul Prahova l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pe fostul administrator public al municipiului Ploieşti, Onorel Lovin, trimis în judecată de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă, faptă comisă pe vremea când era şeful serviciului urbanism în Primăria Sinaia.

Lovin a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de şef al Serviciului Urbanism din Primăria Sinaia, a pretins bani de la administratorii unei firme în schimbul eliberării autorizaţiilor de construire pentru un hotel în această staţiune.

Onorel Constantin Lovin a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie la începutul lunii august a anului 2012, iar surse apropiate anchetei au declarat că procesul a durat doar câteva luni întrucât inculpatul ar fi recunoscut fapta de care a fost acuzat.

Potrivit DNA, în cursul lunii august 2011, Onorel Constantin Lovin, în calitate de şef al Serviciului Urbanism în cadrul Primăriei Sinaia, a pretins de la doi administratori ai unei societăţi comerciale suma de 50.000 euro, în schimbul eliberării autorizaţiilor de construire pentru un hotel în oraşul Sinaia. Lovin a invocat influenţa pe care ar fi avut-o pe lângă primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi a susţinut că această sumă de bani ar fi fost solicitată de către primar, fapt despre care procurorii arată, în rechizitoriu, că nu a fost confirmat în realitate.

Onorel Constantin Lovin a fost, timp de aproape şase ani, şef al Serviciului de Urbanism din Primăria Sinaia şi a renunţat la calitatea de funcţionar în cadrul acestei instituţii la începutul anului 2012, când a devenit administratorul public al municipiului Ploieşti, funcţie pe care a ocupat-o până la jumătatea lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici