FOTO | Gratiile de la Zoo Braşov vor dispărea. Între lei, tigri şi vizitatori nu vor mai exista "obstacole". Cum s-au gândit administratorii să facă parcul mai atractiv

Leii şi tigrii de la Zoo Braşov vor putea fi admiraţi, de la finele acestei luni, fără ”obstacole” şi mai de aproape, după ce conducerea parcului a decis să înlocuiască pe anumite porţiuni gardurile de metal cu geamuri speciale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2555 afișări
Imaginea articolului FOTO | Gratiile de la Zoo Braşov vor dispărea. Între lei, tigri şi vizitatori nu vor mai exista "obstacole". Cum s-au gândit administratorii să facă parcul mai atractiv

Gratiile de la Zoo Braşov vor dispărea. Între lei, tigri şi vizitatori nu vor mai exista "obstacole". Cum s-au gândit administratorii să facă parcul mai atractiv

Gratiile de la ţarcurile leilor şi tigrilor de la Zoo Braşov vor dispărea până la sfârşitul lui august şi vor fi înlocuite în totalitate cu geamuri transparente speciale, astfel ca vizitatorii să poată privi felinele mari de aproape, fără a exista niciun risc.

Lucrările au început deja, grilajele de fier fiind demontate, iar pe timpul şantierului felinele mari vor locui doar în adăpostuile interioare, astfel ca să nu existe riscul apariţiei unor incidente.

Directorul Zoo Braşov, Alin Pînzaru, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la fiecare dintre cele trei spaţii în care sunt ţinuţi leii, în locul gardului metalic vor fi instalate câte trei panouri de sticlă, cu dimensiunea de 3 x 2 metri, iar privitorii vor putea sta exact lângă geam, eliminându-se astfel distanţa de un metru care era o distanţă e siguranţă între gard şi aleea de unde se puteau uita vizitatorii.

”Lucrările vor fi gata la sfârşitul acestei luni. Prin instalarea acestor panouri, privitorii vor putea sta exact lângă geam şi vor putea fotografia animalele. Geamul este laminat cu trei folii şi două protecţii de PVC, special pentru astfel de amenajări”, a spus directorul Grădinii Zoologice Braşov.

Costul lucrărilor este de 648.250 lei, iar finanţarea este asigurată în totalitate de la bugetul local al municipiului Braşov.



Tot în acest an, la Zoo Braşov va fi terminată casa maimuţelor, unde vor fi aduse alte trei specii, şi un spaţiu dedicat lemurilor, un spaţiu mixt pentru pinguni şi foci, un spaţiu pentru panda roşu, unul pentru zebre şi altul pentru suricate.

La Zoo Braşov vor mai fi aduse şi alte specii, după ce în ultima perioadă ”familia” s-a mărit cu cămile albe, doi lei albi, un tigru alb şi o pereche de leoparzi ai zăpezilor.

”Suntem în discuţii cu mai multe grădini zoologice din Europa, ca pe lângă speciile pentru care amenajăm spaţii, să aducem mai multe specii de păsări răpitoare (vulturul de mare a lui Steller, codalb si mai multe specii de bufniţe)“, a mai spus Alin Pînzaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici