Video FOTO IGPR: Pentru localizarea şi prinderea inculpatului Sebastian Ghiţă a fost dispusă darea în urmărire/ Poliţia l-a căutat pe Sebastian Ghiţă la domiciliul din Ploieşti

Poliţiştii au ajuns, joi după-amiază, în jurul orei 15.00, la domiciliul lui Sebastian Ghiţă, situat în zona de nord a Ploieşti, unde îl caută pe omul de afaceri, după ce instanţa supremă a emis mandatul de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1712 afișări

Poliţia Română transmite că Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională, fiind căutat de poliţişti pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă dispus, joi, de magistraţii instanţei supreme.

"Poliţia Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. (...) Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea şi prinderea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfăşoară de poliţişti, sub supravegherea procurorului competent", transmite IGPR printr-un comunicat de presă la care a fost ataşată şi fotografia fostului deputat.

 

Cinci poliţişti au ajuns, joi după-amiază, în jurul orei 15.00, la domiciliul lui Sebastian Ghiţă, împreună cu soţia omului de afaceri.

Potrivit articolului 231 din Codul de procedură penală, poliţiştii pot pătrunde în locuinţa oricărei persoane fizice, fără învoirea acesteia, dacă există indicii din care să rezulte bănuiala că persoana din mandat se află acasă.

Potrivit unor surse judiciare, dacă Sebastian Ghiţă nu va fi găsit acasă, poliţiştii vor întocmi un proces verbal pe care-l vor înainta Curţii Supreme.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, vor avea loc şi alte percheziţii.

Poliţiştii au petrecut în locuinţa fostului deputat mai puţin de jumătate de oră, iar la plecare au declarat că nu l-au găsit acasă pe acesta.

De asemenea, soţia lui Sebastian Ghiţă, întrebată dacă fostul deputat a luat legătura cu ea, a refuzat să răspundă.

Instanţa supremă a decis, joi, să admită cererea DNA de înlocuirea a controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, pe numele deputatului fiind emis mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis mandatul de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, urmând ca acesta să fie dat în urmărire naţională.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Omul de afaceri a fost căutat şi în baza unui mandat de aducere emis, pe 21 decembrie, de DNA Ploieşti după ce nu s-a prezentat la sediul instituţiei pentru audieri în dosarul "Ponta-Blair", dosar în care şi el este urmărit penal, dar în care nu are vreo măsură preventivă impusă.

La mai bine de o săptămână de la dispariţie, au apărut înregistrări în care Sebastian Ghiţă vorbea despre sistemul judiciar din România şi despre personaje cheie din justiţie, din SRI şi din mediul politic.

Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova, oferind o "bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi şi Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA, Constantin Ispas

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici