FOTO | Pădurea Ceala din Arad, DEVASTATĂ de furtună: Mii de copaci au fost doborâţi

Mii de copaci din Pădurea Ceala, judeţul Arad, care face parte din Parcul Natural Lunca Mureşului, au fost doborâţi de furtună. În pădure au apărut hoţii de lemne care fură copacii rupţi, iar autorităţile recomandă turiştilor să evite ieşirile la pădure pentru a evita accidentele.

653 afișări
Imaginea articolului FOTO | Pădurea Ceala din Arad, DEVASTATĂ de furtună: Mii de copaci au fost doborâţi

FOTO | Pădurea Ceala din judeţul Arad, DEVASTATĂ de furtună: Mii de copaci au fost doborâţi

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Directorul Parcului Natural Lunca Mureşului Arad, Ciprian Herbei, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că furtuna care s-a abătut la finele săptămânii trecute asupra judeţului a doborât cel puţin două mii de copaci din Pădurea Ceala.

Potrivit sursei citate, furtuna a produs în Pădurea Ceala cele mai mari pagube din ultimele decenii.

La rândul său, şeful pazei Parcului Natural Lunca Mureşului, Ovidiu Pîrv, a declarat că ”aşa ceva se întâmplă o dată la 100 de ani”. Potrivit acestuia, furtuna nu a durat mai mult de cinci minute.

Autorităţile estimează că între 2.000 şi 3.000 de copaci au fost rupţi de vijelia puternică.

În primele ore după furtună au fost blocate şosele către pădure, dar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au curăţat drumurile. În pădure au mai rămas blocate drumuri forestiere şi pistele de biciclete, care se întind pe 22 de kilometri.

Cele câteva mii de copaci au fost rupţi complet, iar alţii parţial. În aceste condiţii, în pădure şi-au făcut apariţia hoţii de lemne care fură copacii rupţi.

Autorităţile au început deja să cureţe pădurea, însă acţiunea va dura două săptămâni, în condiţiile în care Pădurea Ceala se întinde pe circa 600 de hectare.

Direcţia Silvică Arad a transmis un comunicat prin intermediul căruia atenţionează turiştii să evite ieşirile la pădure, pentru că există riscul producerii unor accidente ale căror consecinţe pot fi grave, în zonele afectate de furtună existând crengi suspendate care pot în orice moment să cadă.

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă totală de peste 17.000 de hectare, din care pădurile ocupă peste 6.00- de hectare, şi se întinde de-a lungul râului Mureş, până la frontiera cu Ungaria.

Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad este locul preferat de ieşit la iarbă verde şi picnic al arădenilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici