Video FOTO Protest în Piaţa Victoriei faţă de graţierea adoptată în Comisia Juridică. Protestatarii au BLOCAT bulevardul Lascăr Catargiu, până la Aviatorilor

Câteva sute de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei, faţă de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

6248 afișări

Manifestanţii scandează "Hoţii", iar la ora 21.00 au aprins din nou luminile telefoanelor mobile.

Protestatarii au blocat, la ora transmiterii ştirii, bulevardul Lascăr Catargiu, până la Aviatorilor.

"Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti", se arată în mesajul postat pe paginile de socializare.

La protest a fost înregistrat şi un incident în momentul în care o maşină ieşită din zona Guvernului a trecut peste linia continuă, protestatarii reproşându-i şoferului că nu respectă regulile de circulaţie.

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, un amendament la Legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate, senatorul PMP Traian Băsescu pledând pentru un vot favorabil.

”Am propus-o (luarea de mită - n.r.) pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având în vedere că nu discutăm de recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate, aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci , în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice”, a spus Traian Băsescu.

Supus la vot, amendamentul a fost aprobat cu cinci voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă”, respectiv reprezentanţii PNL, USR şi UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici