FOTO. Sezonul de schi s-a deschis la Arieşeni şi Şureanu, iar pârtiile sunt în stare bună

Sezonul de schi s-a deschis în acest weekend la Arieşeni şi Şureanu, în judeţul Alba, iar condiţiile sunt ideale pentru schi, după ce a nins neîntrerupt timp de două zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1894 afișări
Imaginea articolului FOTO. Sezonul de schi s-a deschis la Arieşeni şi Şureanu, iar pârtiile sunt în stare bună

FOTO. Sezonul de schi s-a deschis la Arieşeni şi Şureanu, iar pârtiile sunt în stare bună

Stratul de zăpadă este foarte bun pentru schi în Munţii Şureanu, pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu, situate la 2.000 de metri altitudine, cât şi în Munţii Apuseni, în staţiunea montană Arieşeni, situată la 1.400 de metri altitudine.

Sosirea rapidă a iernii a făcut ca pârtiile de la Şureanu să fie complet acoperite de zăpadă, la final de noiembrie, şi astfel în acest an a avut loc cea mai rapidă deschidere de sezon de până acum.

La Şureanu sunt disponibile 8 pârtii, cu o lungime totală de 11 kilometri, însă nu toate au fost deschise în acest început de iarnă, dar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Zonele off-piste nu sunt încă recomandate.

Distanţa până la pârtiile de la Şureanu poate fi parcursă în aproximativ două ore, pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C) – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Starea drumului dintre lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, este bună, însă pe alocuri există porţiuni de gheaţă şi gropi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba recomandă montarea lanţurilor la lacul Oaşa.

Şi în staţiunea montană Arieşeni sunt condiţii foarte bune de schiat, având în vedere ninsorile şi răcirea vremii din ultimele zile Aici se află două pârtii, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu două teleschiuri. Totodată, există tunuri de zăpadă şi instalaţii nocturnă, cât şi o pârtie special amenajată pentru cei care vor să se bucure de sanie. Zonele off-piste nu sunt încă accesibile.

Distanţa până la pârtiile de la Arieşeni poate fi parcursă în două ore şi 30 de minute pe ruta Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Atât la Arieşeni, cât şi la Şureanu, există monitori de schi şi snowboarding, centre de închiriere şi asistenţă Salvamont.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici