FOTO | Turişti surprinşi de furtună şi întuneric pe un traseu din Munţii Bucegi, coborâţi de pe munte de salvamontişti. Alţi doi oameni care plecaseră într-o drumeţie către Vf. Omu au sunat la 112

Salvatorii montani din Dâmboviţa au intervenit pentru salvarea unei turiste epuizate fizic, care a pornit la drumeţie cu fiul ei de 12 ani, dar nu a mai putut continua deplasarea. Jandarmii şi salvamontiştii din Braşov au salvat, la rândul lor, trei turiste speriate de furtună şi întuneric.

466 afișări
Imaginea articolului FOTO | Turişti surprinşi de furtună şi întuneric pe un traseu din Munţii Bucegi, coborâţi de pe munte de salvamontişti. Alţi doi oameni care plecaseră într-o drumeţie către Vf. Omu au sunat la 112

Turişti surprinşi de furtună şi întuneric pe un traseu din Munţii Bucegi, coborâţi de pe munte de salvamontişti. Alţi doi omanei care plecaseră într-o drumeţie către Vf. Omu au sunat la 112

Jandarmii din cadrul Postului Montan Peştera împreună cu Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa au intervenit, marţi seara, în Masivul Montan Bucegi, unde o femeie în vârstă de 40 de ani, din judeţul Ilfov, cazată la o pensiune din zona Peştera, a plecat, împreună cu fiul în vârstă de 12 ani, într-o drumeţie pe traseul montan Peştera – Vârful Omu.

La un moment dat, în timp ce urca spre Vârful Omu, femeia nu a mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a unor probleme medicale.

Ajunşi la faţa locului, în punctul “Mecetul Turcesc”, salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta se afla în stare avansată de epuizare fizică şi era panicată.

Turista a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă, până la Refugiul Salvamont Dâmboviţa, unde i s-au acordat alte măsuri de prim ajutor, apoi s-a întors la locul de cazare.

La rândul lor, efectivele Salvamontului şi Jandarmeriei montane Braşov au fost alertate, tot marţi seara, pentru acordarea de sprijin unui grup de trei turiste aflate pe un traseu montan dintre cabana Padina şi staţiunea Bran, traseu din Masivul Bucegi.

Turistele aflate la aproximativ două ore de mers faţă de staţiunea Bran au apelat 112 şi au spus că nu sunt în pericol iminent, fiind doar epuizate fizic.

Acestea păreau panicate că nu vor putea ajunge în siguranţă la destinaţie, fiind surprinse de furtună şi întuneric.

După un traseu de aproximativ o oră, folosindu-se şi mijloace auto din dotarea Jandarmeriei Braşov, salvatorii au ajuns la turiste, care nu prezentau simptome sau traumatisme fiind doar epuizate fizic.

La ora 22.50 echipele de salvatori au început deplasarea către refugiul Salvamont Zănoaga, iar în jurul orei 23.45 turistele au ajuns în siguranţă la refugiul Salvamont Zănoaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici