FOTO, VIDEO | Protest al activiştilor Greenpeace faţă de exploatarea forestieră din Munţii Ciucaş

Câţiva activişti ai Greenpeace protestează, joi, faţă de o exploatare forestieră din pădurea virgină Brotocea din Cheia, judeţul Prahova, în vederea sistării tăierii de copaci seculari, pe care activiştii o consideră ilegală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

689 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Protest al activiştilor Greenpeace faţă de exploatarea forestieră din Munţii Ciucaş

FOTO, VIDEO | Protest al activiştilor Greenpeace faţă de exploatare forestieră din Munţii Ciucaş

Activiştii protestează în pădurea Brotocea din Munţii Ciucaş, lângă utilaje forestiere având pancarte pe care scrie "Stop tăierii ilegale de copaci".

”Greenpeace România a venit în Munţii Ciucaş, în pădurea Brotocea pentru a opri o tăiere ilegală într-o pădure virgină, o pădure care ar trebui protejată. Aici nu numai că se taie copaci de peste 100 de ani, dar se şi exploatează pe valea râului Brotocea, care a fost aproape integral distrus. Suntem aici cu activişti din România, peste 10 activişti care au surprins tractorul forestier în lucru. Se poate vedea că încărcau crăci din copaci seculari pe care i-au tăiat mai devreme muncitorii", arată Greenpeace într-o poastare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, pădurea este una virgină.

Activiştii susţin că a fost emisă autorizaţie de exploatare, deşi pădurea trebuia protejată.

”Pădurea este una bătrână care a fost inventariată ca fiind virgină acum mai bine de 12, 13 ani în urmă. Nu şi-a pierdut acest caracter până în momentul în care s-a emis autorizaţie de exploatare. Ne aflăm într-o pădure Romsilva. Autorizaţia de exploatare a fost emisă de Garda Foretieră şi va fi prima pe care o vom întreba cum s-a putut emite această autorizaţie de exploatare pentru o pădure care trebuie protejată", mai arată Greenpeace.

Directorul Gărzii Forestiere Prahova, Viorel Mihălcioiu, nu a putut fi contactat.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la faţa locului sunt jandarmii şi poliţiştii şi se fac verificări pentru a se stabili dacă exploatarea este ilegală sau nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici