FOTO, VIDEO Studenţii Facultăţii de Istorie, protest faţă de concertele din Piaţa Universităţii. Ce RĂSPUNS dă Primăria Capitalei

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au protestat, marţi,nemulţumiţi de zgomotul produs de concertele organizate în Piaţa Universităţii cu ocazia Zilei Europei. În februarie, profesorii facultăţii au trimis o scrisoare primarului Capitalei, în care solicitau interzicerea activităţilor sonore.

3656 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Studenţii Facultăţii de Istorie, protest faţă de concertele din Piaţa Universităţii. Ce RĂSPUNS dă Primăria Capitalei

FOTO Studenţii Facultăţii de Istorie, protest faţă de concertele din Piaţa Universităţii

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au protestat, marţi,nemulţumiţi de zgomotul produs de concertele organizate în Piaţa Universităţii cu ocazia Zilei Europei. În februarie, profesorii facultăţii au trimis o scrisoare primarului Capitalei, în care solicitau interzicerea activităţilor sonore.

"În astfel de condiţii trebuie să ne desfăşurăm cursurile la Facultatea de Istorie. Concertele continuă în Piaţa Universităţii iar răspunsul oficial de la Primăria Municipiului Bucureşti întârzie să apară", este comentariul unor imagini postate pe pagina de Facebook a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti.

În luna februarie, profesorii de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti i-au trimis primarului general al Capitalei o scrisoare deschisă, prin care solicitau interzicerea activităţilor sonore în Piaţa Universităţii, în timpul săptămânii, fiind deranjaţi de evenimentele care se desfăşoară în zonă.

"Activitatea didactică a Facultăţii de Istorie se desfăşoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 şi sâmbăta între orele 8-16 şi include cursuri, seminarii, consultaţii, cercuri ştiinţifice şi conferinţe. De asemenea, studenţii au la dispoziţie sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 şi sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piaţa Universităţii. Repetiţiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acţiune desfăşurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori şi determinând o stare de stres şi agitaţie atât în rândul studenţilor cât şi al profesorilor şi blocarea procesului didactic. Este o situaţie cu care ne-am confruntat şi în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare şi pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat", se arată în scrisoarea profesorilor.

Semnatarii scrisorii cereau interzicerea activităţilor desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00.

În replică, Primăria Capitalei susţine că în Piaţa Universităţii au mai fost asemenea activităţi, însă nu au fost reclamaţii.

"Menţionăm faptul ca evenimentul „Bucureşti este Europa - 10 ani de la integrarea României in Uniunea Europeana”, dedicat Zilei Europei este organizat de Primăria Capitalei în parteneriat cu Institutul European. Locaţia respectivă a fost solicitată de Institutul European din România, care a dorit să marcheze printr-un eveniment special Ziua Europei. De asemenea, menţionăm că astfel de manifestari cultural-artistice au mai fost organizate în locaţie, neîntâmpinând reclamaţii. Vă asiguram de toată disponibilitatea noastra, vom ţine cont de doleanţele instituţiei şi vom încerca să remediem eventualele neajunsuri", transmite Primăria Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici