Francezii de la Sanofi : SUA va fi primul beneficiar al vaccinului pe care îl vom produce

  • Guvernul SUA va avea „dreptul la cele mai multe doze de vaccinuri” realizate de compania franceză Sanofi
  • Paul Hudson, directorul producătorului farmaceutic a explicat că americanii au asigurat cea mai mare investiţie în producerea vaccinului
1181 afișări
Imaginea articolului Francezii de la Sanofi : SUA va fi primul beneficiar al vaccinului pe care îl vom produce

Francezii de la Sanofi : Atunci când vom produce un vaccin, SUA va fi primul beneficiar

Guvernul SUA va avea „dreptul la cele mai multe doze de vaccinuri” realizate de Sanofi, a declarat Paul Hudson, directorul general al producătorului de medicamente cu capital francez, potrivit Le Parisien.

Într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, Paul Hudson a explicat că guvernul american „are dreptul la cele mai mari precomenzi”, acesta fiind un mod de a recompensa Executivul de la Washington pentru faptul că a asigurat gigantului farmaceutic o investiţie consistentă pentru descoperirea vaccinului.

Fiind primii care vor beneficia de vaccin, americanii vor avea un avans de câteva zile sau săptămâni faţă de restul lumii, a spus directorul general al Sanofi.

Peste 100 de proiecte de vaccin în curs de studiu

Sanofi, unul dintre cei mai importanţi producători de vaccinuri la nivel mondial, a pornit în cursa pentru descoperirea unui vaccin împotriva noului coronavirus la jumătatea lunii februarie. Compania a anunţat un acord de cooperare cu  Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată  (BARDA), aflată în subordinea Departamentului de Sănătate al Statelor Unite.

Compania va folosi tehnologia sa ADN recombinantă pentru a accelera dezvoltarea unui potenţial vaccin COVID-19. În acest sens, Sanofi a încheiat un parteneriat cu compania britanică GlaxoSmithKline. Prin această colaborare, cele două companii speră să obţină un rezultat înainte de 2021.

În plus, Sanofi colaborează şi cu Translate Bio, o companie americană specializată în biotehnologie, cu scopul de a dezvolta un alt tip de vaccin împotriva COVID-19.

În întreaga lume, peste 100 de proiecte de vaccin sunt în prezent în studiu. Mai mult de zece studii clinice sunt deja în derulare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
sanofi,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici