Franţa: Doi români, arestaţi într-un caz de fraudă

Doi români au fost arestaţi într-un caz de fraudă, marţi, în Mulhouse, după ce mai multe persoane au reclamat la poliţie că au fost escrocate de aceştia, potrivit L'Alsace.fr.

125 afișări
Imaginea articolului Franţa: Doi români, arestaţi într-un caz de fraudă

Franţa: Doi români, arestaţi într-un caz de fraudă (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

O persoană din oraşul Kembs a alertat poliţia, în vara anului trecut, reclamând că, în timp ce îşi făcea cumpărăturile în St. Louis, a fost nevoită să îi dat câţiva euro şi numărul său de telefon unei fete tinere "care cerşea", iar aceasta a început să o hărţuiască cerându-i bani în numele unei cauze nobile.

În total, "cerşetoarea" a reuşit să strângă aproape 6.000 de euro de la acea persoană, în numele unei asociaţii fictive de ajutorare a celor cu probleme familiale.

În investigarea acest caz, autorităţile financiare din Mulhouse, grupul de intervenţie regional şi poliţia de frontieră au descoperit alte trei victime. Este vorba de un locuitor al Kirchberg, care le-a propus tinerei "cerşetoare" şi prietenului ei să-i găzduiască şi apoi i-a prins furându-i 1.000 de euro.

Un bărbat din Colmar, în vârstă de 60 de ani, a plătit în 15 luni, 89.000 de euro. Un alt bărbat, de 51 de ani, le-a dat celor doi români două cecuri în valoare de 5.500 şi 3.000 de euro. Femeia i-a înscenat bărbatului o nuntă, acesta punându-şi chiar şi casa în vânzare.

Cei doi tineri şi-au cumpărat, în vara anului trecut, o casă în România, pe care au închiriat-o.

O anchetă judiciară a fost deschisă, luni, pentru fraudă, abuz şi şedere ilegală. Cinci persoane au fost arestate, marţi, în acest caz, respectiv cei doi tineri români, în vârstă de 25 de ani, o femeie suspectată că le-a dat acestora copii pentru a cerşi şi doi presupuşi complici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici