Video Fratele lui Cozmin Guşă, rănit într-un accident de muncă

Fratele lui Cozmin Guşă, care a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă produs la combinatul Mechel Câmpia Turzii, a fost adus, luni, la Spitalul de Arşi din Capitală, medicii urmând să stabilească dacă rămâne internat în această unitate sau va fi dus la o clinică din străinătate.

3 afișări

Ioan Guşă, fratele liderului PIN, a fost transportat de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj cu un elicopter al SMURD Târgu Mureş, care a aterizat, luni după-amiază, la Băneasa, de unde a fost preluat de o ambulanţă a SMURD Bucureşti şi dus la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Medicii vor evalua starea de sănătate a lui Ioan Guşă, urmând să stabilească dacă rămâne internat în această unitate sanitară sau va pleca la un spital din străinătate, una din variantele luate în calcul de către familie fiind o clinică din Austria.

Cozmin Guşă a ajuns la spitalul din Capitală imediat ce a aflau de accidentul fratelui său, sfătuindu-se în tot acest interval cu medicii în legătură cu conduita terapeutică şi locul unde ar putea fi tratat. La spitalul bucureştean a ajuns şi fiul lui Ioan Guşă.

Liderul PIN a declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce a fost electrocutat, fratele său a avut forţa să îşi smulgă hainele de pe el şi să alerge spre un punct de prim-ajutor. Cozmin Guşă a precizat că starea fratelui său este foarte gravă. În opinia lui Guşă, fratele său ar rămâne internat peste noapte în acest spital, dar o decizie ar putea fi anunţată abia peste o oră, după ce se va termina evaluarea medicală.

Managerul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Florin Stegărescu, a spus să nu poate să se pronunţe cu privire la leziunile suferite de Ioan Guşă. "Aşa cum pare la prima vedere, este într-adevăr o stare gravă, un diagnostic precis putând fi anunţat peste cel puţin o oră", a arătat Stegărescu.

Ioan Guşă a suferit, luni, arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce s-a electrocutat, accidentul producându-se la combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii, unde lucrează. În urma accidentului, Guşă a fost transportat de urgenţă la Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat că în jurul orei 14.50 Ioan Guşă a fost trimis, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. Guşă a fost dus cu o ambulanţă până la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, iar acolo a fost îmbarcat într-un elicopter SMURD.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din Cluj, Ioan Guşă a suferit arsuri de gradele I şi II pe circa 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce s-a electrocutat în timp ce lucra la Staţia racord adânc (SRA) nr.1 din incinta Combinatului “Mechel” Câmpia Turzii. Conform sursei citate, Ioan Guşă s-a electrocutat "în timp ce monta scurtcircuitoare pe bare aflate sub tensiune".

Ioan Guşă, în vârstă de 55 de ani, lucrează ca electrician la Mechel Câmpia Turzii, având o vechime în muncă de 38 de ani.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a deschis o anchetă în acest caz deoarece este vorba despre un accident de muncă, a declarat şeful ITM Cluj, Daniel Păcurariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici