Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, daţi în urmărire naţională. Ioan Rus: Vor fi găsiţi

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost daţi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, sâmbătă, că Sile şi Nuţu Cămătaru au fost daţi în urmărire generală şi vor fi găsiţi.

1386 afișări
Imaginea articolului Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, daţi în urmărire naţională. Ioan Rus: Vor fi găsiţi

Nuţu şi Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, cele două mandate vor fi puse în aplicare de Poliţia Judeţului Ilfov, respectiv Poliţia Capitalei, pentru că "una dintre cele două persoane căutate are domiciliul în Ilfov". Niculae nu a precizat însă care dintre cei doi fraţi domiciliază pe raza judeţului Ilfov.

"Cele două mandate au sosit la Poliţia Capitalei şi la Poliţia Judeţului Ilfov, vineri, la ora 22.00. De aceea, cele două unităţi de poliţie au demarat procedurile de căutare la domiciliul acestora, precum şi la alte adrese cunoscute. Deoarece aceste persoane (fraţii Cămătaru - n.r.) nu au fost găsite, a fost sesizat Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru darea lor în urmărire la nivel naţional"

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că împotriva celor doi nu exista restricţia de a pleca din România. "Este foarte important de ştiut că Poliţia Capitalei nu a fost informată şi nu a primit niciun document care să releve faptul că atunci când cele două persoane au fost puse în libertate, împotriva lor a fost luată o măsură obligatorie, preventivă sau altă obligaţie", a declarat Niculae.

Întrebat dacă Poliţia are informaţii privind plecarea din ţară a fraţilor Cămătaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a răspuns: "Această informaţie a venit de la familia uneia dintre persoanele căutate. În acest moment, noi nu putem confirma această afirmaţie. Chiar în momentul de faţă, colegii mei sunt în teren şi îndeplinesc toate activităţile procedurale pentru identificarea persoanelor căutate".

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul unui briefing de presă la finalul unei întâlniri regionale cu şefii structurilor Ministerului de Interne din Transilvania, cum comentează faptul că Sile şi Nuţu Cămătaru nu au fost găsiţi la domiciliu, Rus a răspuns că cei doi sunt căutaţi de Poliţie.

"Sunt daţi în urmărire generală în acest moment şi căutaţi de Poliţie. O să fie găsiţi”, a spus Ioan Rus.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătoorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanţei supreme au admis parţial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenţie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au şi dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătare de detenţie.

Potrivit oficialilor instanţei supreme, decizia va fi comunicată Tribunalului Bucureşti, instanţă de executare în acest caz, care urmează să emită mandate de executare a condamnărilor definitive, ce vor fi trimise Serviciului Urmăriri din Poliţia Capitalei.

În cazul lui Nuţu Cămătaru, instanţa a respins recursul acestuia, astfel că rămâne cu condamnarea de şase ani de închisoare stabilită de Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici