FSLI respinge eventuale negocieri pe tema creşterii salariilor

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, spune că sindicatele pe care le reprezintă nu vor accepta negocieri în legătură cu legea de majorare a salariilor personalului didactic, aşa cum a propus premierul Tăriceanu, şi cere ca aceasta să fie aplicată integral.

21 afișări
Imaginea articolului FSLI respinge eventuale negocieri pe tema creşterii salariilor

FSLI respinge eventuale negocieri pe tema creşterii salariilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Considerăm că legea de majorare a salariilor personalului didactic trebuie respectată şi aplicată în integralitatea ei. Nimeni nu are dreptul să o negocieze, nici partidele politice, nici premierul. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va accepta niciun fel de negocieri şi compromisuri privind aplicarea legii", a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI, referitor la propunerea premierului.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici, şi nu "cu puţină logică", aşa cum a decis Parlamentul, şi a propus consultări cu sindicatele şi partidele, pentru o analiză serioasă în acest sens.

"Sunt de acord să fie majorări salariale peste tot, însă aceste majorări salariale trebuie să ţină cont nu numai de vechimea în sistem, aşa cum era în perioada comunistă, ci şi de calitatea cadrului didactic. Trebuie să fie răsplătită performanţa şi calitatea învăţământului, dacă vrem să facem o reformă reală în învăţământ şi să facem un învăţământ competitiv", a arătat primul-ministru.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici