Fundaţia Bill şi Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei

Fundaţia Bill & Melinda Gates a anunţat că se va angaja să aloce 1,2 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile de eradicare a tuturor formelor de poliomielită la nivel mondial, scrie Reuters.

230 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Bill şi Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei

Fundaţia Bill şi Melinda Gates alocă 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei

Guvernele şi fundaţiile îşi propun să elimine poliomielita în Pakistan şi Afganistan, ultimele două ţări în care virusul rămâne endemic.

"Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând", a declarat Mark Suzman, directorul general al Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

Luna trecută, Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (PAHO) a declarat că Brazilia, Republica Dominicană, Haiti şi Peru prezintă un risc foarte ridicat de reapariţie a poliomielitei. Statul New York îşi accelerează eforturile de vaccinare a locuitorilor după ce virusul a fost detectat în probe de apă uzată. Cazuri au fost depistate, de asemenea, la Londra şi Ierusalim.

În martie, un înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că lumea se află într-un "moment periculos" în lupta împotriva unor boli precum poliomielita, după un focar de infecţie în Malawi.

Anunţul a fost făcut înaintea unui moment cheie de promisiune care va fi găzduit în comun de Germania şi de Iniţiativa globală pentru eradicarea poliomielitei (GPEI) la 18 octombrie. Fundaţia Gates face parte din GPEI, un proiect major între guverne şi organizaţii internaţionale. Fundaţia a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la GPEI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici