Fundaţia Ronald S. Lauder România a aprins, miercuri, lumânările de Hanukah şi de Crăciun

Fundaţia Ronald S. Lauder România a organizat, miercuri, cea de-a noua ediţie a Galei Prieteniei, în cadrul căreia au fost aprinse lumânările de Hanukah şi de Crăciun, în prezenţa unor personalităţi precum Mark Gitenstein, Dan Ben Eliezer, Mugur Isărescu, Maia Morgenstern şi Elena Udrea.

250 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Ronald S. Lauder România a aprins, miercuri, lumânările de Hanukah şi de Crăciun

Fundaţia Ronald S. Lauder România a aprins, miercuri, lumânările de Hanukah şi de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fundaţia Ronald S. Lauder România, alături de elevii şi profesorii Complexului Educaţional Lauder-Reut au aprins, miercuri, lumânările de Hanukah şi de Crăciun, la cea de-a noua ediţie a Galei Prieteniei.

La eveniment au fost prezente mai multe personalităţi, precum Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, Dan Ben Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, Marinel Burduja, PVP al Raiffeisen Bank România, actriţa Maia Morgenstern, prinţesa Lia, senatorul Radu F. Alexandru, istoricul Adrian Cioroianu, Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al SRR, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Amfitrionii serii au fost Radu Moraru şi Irina Păcuraru.

Invitaţii au fost întâmpinaţi de corul de copii de la Lauder-Reut, care a interpretat cântecul "Yemei Ha Hanukkah".

Preşedintele Comunităţii evreilor din Bucureşti, Erwin Simsensohn, a rostit brachot-urile (binecuvântările) de Hanuka, în timp ce, pe rând, au aprins câte o lumânare omul de afaceri Joseph Seroussi, Mark Gitenstein, Dan Ben Eliezer şi Aurel Veiner, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Veiner a vorbit despre Hanukah, o sărbătoare a luminii, şi a spus că există o mare apropiere între aceasta şi Crăciun, unde, de asemenea, lumina domneşte.

Restul lumânărilor, până la opt, au fost aprinse de Erwin Simsensohn. "În acest moment, când aprindem lumânările de Hanukah, ne aducem aminte că suntem o mare familie, familia poporului evreu", a spus acesta.

Primarul Liviu Negoiţă a fost invitat să aprindă luminiţele din bradul de Crăciun, după care copiii din corul Lauder-Reut au cântat "Santa Claus is coming to town".

Preşedintele Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, a înmânat apoi diplome "prietenilor speciali" ai fundaţiei, printre care s-au numărat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, sub patronajul căreia se desfăşoară Gala Prieteniei, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Liviu Negoiţă, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul pe care Primăria Sectorului 3 îl va acorda pentru amenajarea unei noi şcoli Lauder-Reut în sector, Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Mihnea Constantinescu, ambasadorul României la Chişinău, Cristina Coruţ, subprefect al Capitalei.

A urmat un moment de dans susţinut de un ansamblu de copii de la Lauder-Reut, iar apoi a avut loc licitaţia cu lucrări ale copiilor şi alte donaţii.

Seara s-a încheiat cu o prezentare de modă semnată de designerul Irina Schrotter şi cu un concert susţinut de formaţia de jazz Ion Baciu Jr and Friends.

Tova Ben Nun-Cherbis a declarat pentru MEDIAFAX că, în urma galei, a fost strânsă o sumă de aproximativ 100.000 de euro şi, de asemenea, au fost donate un laborator de fizică, unul de chimie şi o bibliotecă pentru noua şcoală. Aceasta va fi amenajată cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, într-o clădire dată în folosinţă fundaţiei Lauder-Reut de primăria Capitalei.

Aproximativ 360 de persoane - oameni de afaceri cunoscuţi, reprezentanţi din topul managementului băncilor şi alte personalităţi din diverse domenii - au participat la eveniment, care s-a desfăşurat de la orele 19.00, la Hotel Radisson din Bucureşti.

Fondurile obţinute cu acest prilej sunt destinate proiectelor şi programelor educaţionale de la Lauder-Reut.

Fundaţia internaţională Ronald S. Lauder, cu sediul central în New York (SUA) şi Budapesta (Ungaria), având filiale în întreaga Europă Centrală şi de Est, patronează activitatea celor peste 50 de unităţi de învăţământ particular şi centre educaţionale, pe care le-a înfiinţat în 16 ţări din regiune. În România, fundaţia a înfiinţat, în anul 1997, Complexul Educaţional Multicultural "Lauder-Reut", care găzduieşte în prezent peste 300 de elevi şi cuprinde o grădiniţă, o şcoală primară şi gimnaziu şi liceu, cu predare în limba engleză, acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. "Lauder-Reut" este una dintre instituţiile de învăţământ private de elită şi s-a dezvolat ca alternativă de succes la şcolile de stat din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici