Funeriu: 18 la sută dintre profesori au participat la grevă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că 18 la sută din totalul personalului didactic a participat marţi la grevă, restul profesorilor fiind la cursuri, în zilele următoare fiind aşteptată o reprezentare la proteste de sub cinci la sută.

38 afișări
Imaginea articolului Funeriu: 18 la sută dintre profesori au participat la grevă

Funeriu: 18 la sută dintre profesori au participat la grevă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Demnitarul a spus că examenul de bacalaureat s-a desfăşurat normal şi în a doua zi a probei de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în toate centrele.

"Şi în centrul din Bacău, unde, luni, 602 elevi nu au susţinut proba, astăzi (marţi-n.r.) au fost prezenţi la test. De asemenea, în nouă judeţe nu a fost grevă deloc. Aşteptăm ca în zilele următoare prezenţa la protest să scadă sub cinci la sută", a mai spus ministrul Educaţiei.

El a solicitat profesori să reînceapă cursurilor, adăugând că înţelege situaţia dificilă cu care se confruntă personalul din învăţământ prin reducerea cu 25 la sută a salariilor, dar aceasta este forţa economică a României în acest moment.

În legătură cu anunţul făcut de sindicate cu privire la faptul că vor depune plângere penală împotriva MECTS , ministrul a spus că nu este nicio problemă.

"Nu a fost încălcată metodologia de organizare a examenului de bacalaureat. Departamentul juridic a spus că nu a fost nicio problemă, că nu este încălcată legislaţia. Acest minister se ocupă să organizeze bacalaureatul, iar acuzaţiile care ne sunt aduse vizează tocmai faptul că am organizat corect acest examen", a spus Funeriu.

Ministrul a cerut din nou profesorilor care susţin că au fost făcute presiuni asupra lor pentru a participa la bacalaureat, să facă publice dovezile.

"Îi rog să prezinte dovezile prin care au fost exercitate presiuni asupra lor. Am cerut continuu să nu existe astfel de situaţii. Îi asigur de ataşamentul meu profund pentru respectarea legii", a mai spus Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici