Funeriu a cerut inspectoratelor şcolare un program pentru prevenirea incendiilor în şcoli

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectoratelor şcolare, miercuri, prin videoconferinţă, să prezinte un program pe termen lung de prevenire a incendiilor în şcoli.

1512 afișări
Imaginea articolului Funeriu a cerut inspectoratelor şcolare un program pentru prevenirea incendiilor în şcoli

Funeriu a cerut inspectoratelor şcolare un program pentru prevenirea incendiilor în şcoli (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a avut, miercuri, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pe tema prevenirii şi stingerii incendiilor, dar şi a altor situaţii de urgenţă, informează Munisterul Educaţiei, miercuri seară, într-un comunicat.

În acest sens, fiecare inspectorat şcolar judeţean va trebui să pună la dispoziţia MECTS, până la 1 octombrie, un program pe termen lung de prevenire a incendiilor în şcoli.

Astfel, programul trebuie să cuprindă pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare din toate cele 42 de judeţe, până la 15 septembrie, în vederea prevenirii incendiilor şi efectuarea de controale, conform dispoziţiilor legale în vigoare, pentru depistarea unor posibile cauze de incendii.

De asemenea, programul presupune pregătirea unui plan de prevenţie, pe termen lung, în strânsă colaborare cu reprezentanţii inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, care să cuprindă exerciţii şi simulări ale unor situaţii de urgenţă în caz de incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici