Funeriu: Absenţii de la dezbatere riscă să devină parte a problemei sistemului educaţiei

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului, că principala calitate a proiectului Legii educaţiei este coerenţa, arătând că persoanele care au absentat de la această dezbatere "riscă să devină parte a problemei sistemului educaţional".

21 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Absenţii de la dezbatere riscă să devină parte a problemei sistemului educaţiei

Funeriu: Absenţii de la dezbatere riscă să devină parte a problemei sistemului educaţiei (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Am un cuvânt şi pentru cei care, astăzi, au ales să fie absenţi de la această dezbatere. Lor doresc să le spun că absenţii nu au niciodată dreptate, dar noi îi aşteptăm în continuare să dezbată această lege, care, din punctul nostru de vedere, este un pas înainte pentru România şi am dorit să înscriem această dezbatere sub semnul acestui pas înainte", a spus Funeriu.

"Sunt convins că toţi cei care astăzi, dintr-un motiv sau altul, au decis să nu fie printre noi îşi dau seama foarte bine că fiind printre noi sunt parte a soluţiei, absentând de la dezbateri riscă să devină parte a problemei sistemului educaţional din România", a mai declarat Daniel Funeriu.

În opinia sa, "toţi cei care doresc revigorarea sistemului de învăţământ din România trebuie să fie în jurul" proiectului Legii educaţiei.

Daniel Funeriu le-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc pentru prezenţa la această dezbatere pe tema legii educaţiei, precum şi profesorului Mircea Miclea, preşedintele comisiei prezidenţiale, despre care ministrul a spus că este "mentorul" proiectului legii educaţiei.

El a mai spus că legea educaţiei este "foarte coerentă". "Este o lege care, din punctul nostru de vedere, este foarte coerentă şi aici vedem principala calitate a acestei legi", a explicat ministrul Educaţiei.

Liderii PNL şi PSD au refuzat să participe la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului pe tema educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici