Funeriu cere grupurilor parlamentare şi sindicatelor întrevederi pentru Legea educaţiei

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare ale partidelor politice semnatare ale Pactului pentru Educaţie prin care le solicită o întâlnire pentru discutarea noii Legi a educaţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Funeriu cere grupurilor parlamentare şi sindicatelor întrevederi pentru Legea educaţiei

Funeriu cere grupurilor parlamentare şi sindicatelor întrevederi pentru Legea educaţiei (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Totodată, ministrul Daniel Funeriu a invitat la o întâlnire informală toţi liderii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" au anunţat că vor participa la întâlnirea informală cu ministrul Educaţiei.

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va gestiona dezbaterea publică pe tema noii Legi a educaţiei. Componenţa grupului de lucru a fost aprobată prin ordin de ministru.

Proiectul noii Legi a Educaţiei este fundamentat pe obiectivele în domeniul educaţiei şi cercetării din Programul de guvernare, prevederile Pactului pentru Educaţie şi Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, a precizat sursa citată.

"Această lege este necesară pentru că învăţământul românesc trebuie să se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani şi învăţământul românesc are încă foarte multe lucruri de făcut", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei declara, la sfârşitul lunii ianuarie, că dacă Parlamentul se va mobiliza, noua Lege a educaţiei va putea fi aplicată de la începutul anului şcolar 2010 - 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici