Funeriu este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MCTS), Daniel Funeriu, este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară a elevilor până marţi, situaţia fiind incertă în doar cinci judeţe.

29 afișări
Imaginea articolului Funeriu este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară

Funeriu este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Eu cred că profesorii vor pune note în catalog şi vor încheia situaţia şcolară a elevilor. Dacă nu pun note în catalog, trebuie să existe o bază legală pentru acest lucru. Această situaţie, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie legală, să nu notezi elevul, dacă nu este grevă", a mai spus ministrul Educaţiei.

El a precizat că este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară a elevilor, precizând că doar în cinci judeţe nu există încă o situaţie clară privind încheierea situaţiei anului şcolar.

În legătură cu cererile de audienţă primite din partea a aproximativ 200 de profesori, ministrul Educaţiei a spus că procedura în astfel de situaţii este aceea ca directorii din MECTS să fie primii care discută cu solicitantul audienţei.

"În general, cei care se înscriu în audienţe, sunt primiţi de un director din minister, iar dacă nu se rezolvă problema, atunci pot ajunge până la nivel de ministru. Eu am primit deja o delegaţie formată din şase profesori, am discutat cu ei, le-am înţeles problemele. Vom vedea ce putem face în zilele următoare, întrucât de marţi voi fi continuu în Senat, unde a început dezbaterea Legii Educaţiei", a precizat ministrul Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici