Funeriu: Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese ca învăţământul superior să nu fie curăţat

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că noua Lege a Educaţiei "loveşte în interesele nelegitime" din învăţământul superior, motiv pentru care este blocată în Senat de cei care au interese directe ca învăţământul superior "să nu fie curăţat".

77 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese ca învăţământul superior să nu fie curăţat

Funeriu: Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese ca învăţământul superior să nu fie curăţat (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Daniel Funeriu a declarat, la Alba Iulia, că învăţământul universitar va fi curăţat cu adevărat doar după ce Senatul României va vota noua Lege a Educaţiei şi se vor aplica noile prevederi legale.

"După cum bine ştiţi această Lege a Educaţiei loveşte în interesele nelegitime din învăţământul superior, motiv pentru care în Senatul României cei care au interese directe ca învăţământul superior să nu fie curăţat blochează această lege", a spus Funeriu.

Ministrul a precizat că în ultimele zile a făcut o analiză a banilor care au fost distribuiţi universităţilor pentru investiţii şi a observat că au exista "abuzuri" în distribuirea acestor sume.

"Este oare o întâmplare că în mandatul doamnei Andronescu, Universitatea Politehnică a primit de două şi de trei ori mai mulţi bani pe investiţii decât Universitatea Bucureşti sau alte universităţi similare cu Universitatea Politehnică. Ei bine, aceste abuzuri trebuie să se încheie. Vedem influenţa foarte negativă a amestecului politicului în viaţa universităţilor", a afirmat Funeriu.

Întrebat de conflictul dintre fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi Universitatea "Spiru Haret", Daniel Funeriu a spus că a fost doar "un război mediatic care nu a dus la nicio rezolvare punctuală a situaţiei".

"A fost un război mediatic. Din păcate, pe fapte dacă ne uităm rezultatele încep să apară doar acum când aplicăm legea. În mandatul meu legea va fi aplicată în totalitate şi nu cred că vor exista cazuri în care să se comită abuzuri. Avem o gândire foarte clară la nivelul ministerului pentru ca aceste abuzuri să se încheie", a adăugat Funeriu.

La Alba Iulia se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnire participă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printre care ministrul Daniel Funeriu, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici