Funeriu: Măsurile din legea educaţiei vor duce la intrarea universităţilor în topurile mondiale

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Universităţii din Strasbourg, Daniel Funeriu declarând că discuţia cu Alain Beretz i-a confirmat că măsurile din noua lege a educaţiei sunt juste şi vor duce la "curăţarea universităţilor din România şi intrarea lor în topurile mondiale".

28 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Măsurile din legea educaţiei vor duce la intrarea universităţilor în topurile mondiale

Funeriu: Măsurile din legea educaţiei vor duce la intrarea universităţilor în topurile mondiale (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Ministrul Daniel Funeriu a avut, sâmbătă, o întâlnire de lucru, la Strasbourg, cu preşedintele Universităţii din Strasbourg, Alain Beretz.

Întâlnirea a avut ca teme de lucru schimbările instituţionale în curs în peisajul universitar din Franţa, în conexiune cu modernizarea instituţională a învăţământului superior şi a cercetării din România şi din Europa şi a faptului că România deţine, în prezent, Secretariatul Bologna, a anunţat Ministrerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

"Modul în care universităţile din Strasbourg s-au înscris în tendinţa observată la nivel mondial de a concentra resursele şi compentenţele precum şi de eliminare a paralelismului funcţional păgubos reprezintă fără îndoială un model de urmat şi în România. De aceea am ţinut să am o discuţie de substanţă cu preşedintele Beretz. Discuţia avută mi-a confirmat faptul că măsurile pe care dorim să le luăm prin noua lege a educaţiei naţionale în învăţământul superior sunt juste şi vor duce la curăţarea universităţilor din România şi intrarea lor în topurile mondiale. În Franţa, au câştigat universităţile care au înţeles primele că o concentrare a resurselor pe bază de calitate instituţională este ineluctabilă şi ireversibilă. Mă aştept ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. De asemenea, am pus bazele colaborării între Universitatea din Strasbourg şi universităţi din România", a declarat ministrul Daniel Funeriu, citat în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Universitatea din Strasbourg a devenit cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Franţa în urma fuziunii, în anul 2008, a trei universităţi din Strasbourg, ca urmare a politicii Guvernului Franţei de a concentra resursele în zece poli de competitivitate la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici