Funeriu: Neregulile de la alegerile din universităţi, sancţionate drastic. Va fi redusă şi finanţarea

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a atenţionat instituţiile de învăţământ superior asupra corectitudinii desfăşurării alegerilor, avertizând că în cazul în care vor fi constatate nereguli vor fi tăiate finanţările, iar conducerea universităţilor va fi sancţionată.

204 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Neregulile de la alegerile din universităţi, sancţionate drastic. Va fi redusă şi finanţarea

Daniel Funeriu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Vreau să dau un semnal foarte puternic pentru corectitudinea desfăşurării alegerilor din universităţi. Am primit deja unele semnale că ar fi apărut unele nereguli la Universitatea Bucureşti, de fapt, la Facultatea de Biologie. Mulţumesc conducerii universităţii, întrucât problemele au fost rezolvate", a declarat ministrul Educaţiei vineri într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că pentru prima dată alegerile în universităţi sunt democratice, întrucât toată comunitatea votează pentru conducerea instituţiilor de învăţământ superior. Ministerul Educaţiei a efectuat deja unele controale pentru a verifica modul în care au demarat aceste acţiuni.

"Am primit deja semnale din ţară în care mi se solicita să susţin anumite persoane la conducerea univrersităţii. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată", a mai spus ministrul.

De asemenea, el a atras atenţia asupra faptului că o serie de universităţi de stat nu au trimis încă la minister Carta refăcută.

"Există o serie de universităţi de stat care nu au transmis încă spre aprobare Carta refăcută, printre ele fiind şi Universitatea Politehnică Bucureşti. Vreau să cred că este doar o întârziere şi nu este ceva intenţionat", a precizat ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici