Funeriu: Nu voi da niciun pas înapoi în ceea ce priveşte reforma din temelii a universităţilor

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, că schimbarea din învăţământul superior reprezintă cheia reformei şi că nu va da niciun pas înapoi în ceea ce priveşte reforma "din temelii" a universităţilor.

83 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu voi da niciun pas înapoi în ceea ce priveşte reforma din temelii a universităţilor

Funeriu: Nu voi da niciun pas înapoi în ceea ce priveşte reforma din temelii a universităţilor (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a întâlnit, vineri, la Ministerul Educaţiei, cu Androulla Vassiliou, comisar european pentru Educaţie, Cultură Multilingvism şi Tineret.

"Am informat-o pe doamna comisar despre faptul că, din punctul nostru de vedere, cheia reformei o reprezintă reforma învăţământului superior. Sunt un puternic susţinător al clasificării şi ierahizării universităţilor şi acum din postura de ministru al Educaţiei şi când eram europarlamentar. Nu voi da niciun pas înapoi, nici eu şi nici Guvernul României, în ceea ce priveşte reforma din temelii a universităţilor", a spus Funeriu, în cadrul conferinţei de presă organizată după discuţiile cu oficialul european.

Potrivit lui Funeriu, întâlnirea cu Androulla Vassiliou reprezintă un semnal pozitiv foarte important de sprijin pentru modernizarea educaţiei din România.

"Am informat-o pe doamna comisar despre ţintele asumate de România în ceea ce priveşte agenda Uniunii Europene 2020, respectiv 11,3% rata abandonului şcolar şi ţinta de 27,3% a persoanelor care finalizează învăţământul superior în rândul populaţiei de 34 ani", a mai spus Funeriu.

Totodată, ministrul român a vorbit despre conţinutul opţiunilor majore ale Guvernului în ceea ce priveşte noua Lege a educaţiei naţionale, măsurile de incluziune în scopul scăderii abandonului şcolar, dar şi problema romilor.

Alte teme de discuţii abordate au fost întărirea rolului învăţământului profesional şi tehnic şi sprijinul României în ceea ce priveşte iniţiativa "Tineretul în mişcare", parte a strategiei "Europa 2020".

Ministrul a apreciat efortul comisarului european care şi-a găsit timp pentru a se întâlni cu toţi cei interesaţi de educaţie. "Sper ca securea războiului politic să nu mai facă ravagii pe câmpul educaţiei. Ministerul Educaţiei întinde o mână tuturor celor care sunt de bună credinţă, dar va continua să fie intransigent cu cei care apără interesele legitime ale învăţământului", a spus Funeriu.

Comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multiligvism şi Tineret, Androulla Vassiliou, a făcut, vineri, o vizită în România la invitaţia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici