Funeriu: Nu vom da ore la clasă profesorilor care au obţinut note proaste la examene

Ministerul Educaţiei a adoptat pentru anul şcolar 2011-2012 o nouă politică în privinţa personalului didactic, astfel încât profesorii care au obţinut note proaste la examenele naţionale nu vor primi ore la clasă.

457 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu vom da ore la clasă profesorilor care au obţinut note proaste la examene

Funeriu: Nu vom da ore la clasă profesorilor care au obţinut note proaste la examene (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am aplicat foarte corect linia MECTS de a nu da ore la clasă profesorilor care au obţinut note proaste la examene", a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a spus că nu vor fi şcoli fără profesori şi că cei mai buni profesori vor putea lucra în plus în sistem de plata cu ora.

"Cei mai buni profesori vor lucra şi la plata cu ora. Foarte multe cadre didactice au fost deja repartizate la clase pentru anul şcolar viitor. Au mai rămas doar câţiva încă nerepartizaţi", a mai spus Funeriu.

El aprecizat că în anul şcolar 2010-2011 numărul celor necalificaţi din învăţământ a scăzut cu 50 la sută, iar acum şi mai mult.

"Nu vom avea probleme din acest punct de vedere", a adăugat ministrul Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici