Funeriu: Partea a doua a concursului de titularizare din august va fi la fel ca în 13 iulie

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, la Iaşi, că partea a doua a concursului de titularizare programat în luna august se va desfăşura după aceleaşi proceduri folosite şi la concursul din 13 iulie, cu subiecte unice, fără examene orale, unde "erau posibile aranjamente la nivel local"

667 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Partea a doua a concursului de titularizare din august va fi la fel ca în 13 iulie

Funeriu: Partea a doua a concursului de titularizare din august va fi la fel ca în 13 iulie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Funeriu a spus, într-o conferinţă de presă, că a semnat, miercuri seară, ordinul de ministru care instituie exigenţă maximă la partea a doua a concursului de titularizare din luna august.

"Ministerul a decis ca ocuparea posturilor începând cu luna septembrie în urma părţii a doua a concursului de titularizare să se desfăşoare după aceleaşi proceduri folosite şi la concursul din 13 iulie. Nu vor mai fi celebrele examene orale din anii anteriori, unde erau posibile aranjamente la nivel local. Va fi examen scris cu subiecte unice şi exigenţă maximă. Cei care nu obţinuseră peste nota 5 la prima etapă a titularizării pot să vină în august având astfel o a doua şansă", a spus ministrul.

El a mai afirmat că sindicatele au participat efectiv la redactarea metodologiei concursului din luna august şi că liderii sindicali au apreciat măsurile corecte impuse de minister.

La rândul său, secretarul de stat Oana Badea a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că ministerul şi-a propus să reducă numărul de "necalificaţi" care ajung în faţa elevilor, ea adăugând că nu doar titularii vor putea lua ore la catedră din toamnă, ci şi suplinitorii calificaţi care obţin peste 7 la titularizare.

"Chiar dacă nu sunt titulari, ei pot să obţină, pe lângă cele 18 ore, încă nouă ore", a spus Badea.

Ministrul Daniel Funeriu şi secretarul de stat Oana Badea au participat, joi, la Iaşi, la constituirea comisiei pentru educaţie din cadrul PDL Iaşi în funcţia de preşedinte a comsiei fiind ales Tudor Luchian, profesor în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici