Funeriu: România nu este scufundată în criză chiar dacă a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Sibiu, că "România nu este scufundată în criză", chiar dacă a trecut printr-o perioadă "extrem de dificilă", şi a apreciat că mulţi români au înţeles necesitatea măsurilor de austeritate, care au evitat intrarea în derapaj.

168 afișări
Imaginea articolului Funeriu: România nu este scufundată în criză chiar dacă a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă

Funeriu: România nu este scufundată în criză chiar dacă a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)

"În mod evident, România a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. În mod evident, atunci când treci printr-o perioadă dificilă, poate că anumite lucruri nu sunt suficient explicate, poate că anumite lucruri nu sunt suficient înţelese. Este, evident, datoria noastră să explicăm aceste lucruri şi cred că foarte mulţi români au înţeles că măsurile extraordinar de dure pe care am fost nevoiţi să le luăm produc astăzi efecte. Unul dintre efectele de astăzi este acela că România nu este scufundată în criză. România este într-o situaţie în care putem să ne consolidăm", a declarat, într-o conferinţă de presă, Daniel Funeriu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum explică această afirmaţie pe fondul mişcărilor de stradă din ultimele zile, ministrul Funeriu a spus că, "în mod evident, România este într-o situaţie dificilă, precum toate ţările din Uniunea Europeană", dar nu a intrat în derapaj.

"Uitaţi-vă în Spania, şomaj peste 20 la sută. Uitaţi-vă în alte ţări. Uitaţi-vă la Grecia, care are o datorie publică uriaşă, mult mai mare decât datoria României. Deci, faţă de situaţia în care am fi putut să ne aflăm dacă nu am fi luat aceste măsuri, România nu a intrat în niciun fel de derapaj", a declarat Funeriu.

El a afirmat că situaţia în care se află România nu este plăcută, dar toate problemele pot fi rezolvate prin dialog.

Ministrul Daniel Funeriu a participat, vineri, la Sibiu, în prezenţa a peste o sută de profesori din întreaga ţară, la un program de pregătire pentru "Şcoala Discovery".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici