Funeriu: Să ieşim din logica dictaturii manualului şcolar în care acesta este Biblia învăţării

Resursele învăţării sunt tot mai diversificate, de aceea trebuie "să ieşim din logica dictaturii manualului şcolar" în care acesta este "Biblia învăţării", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

1472 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Să ieşim din logica dictaturii manualului şcolar în care acesta este Biblia învăţării

Funeriu: Să ieşim din logica dictaturii manualului şcolar în care acesta este Biblia învăţării (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Pe manualele şcolare sunt prevăzute, în 2012, 30 de milioane de lei suplimentar faţă de anul trecut. Totuşi, trebuie să ieşim din logica dictaturii manualului şcolar, în care manunal şcolar este Biblia învăţării. De peste 20 de ani toată lumea se raportează la manual. Toată lumea este obsedată de manualul şcolar", a spus ministrul Educaţiei.

El a adăugat că manualul este doar una dintre resusele învăţării.

"Suntem în epoca digitală. Resursele învăţării se diversifică. Şi noi trebuie să ne diversificăm odată cu ele. Avem un proiect pe care îl lansăm la sfârşitul săptămânii şi care face referire exact la diversificarea resurselor învăţării, inclusiv la diversificarea şcolii prin televiziune", a explicat ministrul Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici