Funeriu: Unde nu sunt notificări pentru grevă vor fi aplicate măsurile legale

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a atenţionat vineri pe inspectorii generali şcolari că notificările pentru grevă pot fi depuse cu 48 de ore înainte de protest, iar acolo unde nu sunt notificări vor fi aplicate măsurile legale.

22 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Unde nu sunt notificări pentru grevă vor fi aplicate măsurile legale

Funeriu: Unde nu sunt notificări pentru grevă vor fi aplicate măsurile legale (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Daniel Funeriu i-a rugat pe inspectorii generali şcolari, în videoconferinţa organizată vineri dimineaţă, să respecte dreptul la grevă al profesorilor, dar şi dreptul la muncă al cadrelor didactice care vor să participe la examenul de bacalaureat.

"Este în sarcina Ministerului Educaţiei să pună elevul în centrul preocupărilor sale. Resping orice fel de declaraţii potrivit cărora Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ar exercita presiuni nefireşti aspra profesorilor, directorilor sau inspectorilor generali şcolari", a mai spus Funeriu.

El i-a atenţionat pe inspectorii generali că notificările pentru grevă pot fi depuse cu 48 de ore înainte de protest.

"Această grevă se desfăşoară în condiţii legale, unde nu sunt notificări aplicăm măsurile legale. Sâmbătă trebuie să ştim câţi profesori sunt în grevă, şi mă refer şi la cei care nu sunt cuprinşi în examenul de bacalaureat şi să găsim soluţii alternative şi pentru celelalte clase", a mai spus ministrul Educaţiei.

De asemenea, Funeriu a salutat măsurile anunţate de către unii inspectori generali şcolari care i-au spus că deja au soluţii de rezervă, respectiv cadre didactice sau personal didactic auxiliar care să poată să-i înlocuiască pe cei care din diverse motive nu ar mai participa la examen deşi şi-au anunţat prezenta la test.

Ministrul le-a cerut inspectori generali şcolari să aibă o comunicare foarte bună cu presa, să-i invite pe jurnalişti la toate discuţiile cu directorii privind examenul de bacalaureat, astfel ca nicio informaţie eronată care ar sosi din altă parte să nu poată fi dezamorsată imediat.

Sindicaliştii din educaţie intră în grevă generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a mai declarat că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale din 31 mai, precizând că acum ar fi probleme în judeţele Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj, dar crede că acestea vor fi rezolvate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici