Funeriu: Universităţile bune au avut mai mulţi candidaţi, mândri de diploma de bacalaureat obţinută

Universităţile bune au avut mai mulţi candidaţi, pentru că elevii sunt mândri că au o diplomă de bacalaureat care înseamnă ceva, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, marţi, la o dezbatere organizată de ISP.

194 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Universităţile bune au avut mai mulţi candidaţi, mândri de diploma de bacalaureat obţinută

Funeriu: Universităţile bune au avut mai mulţi candidaţi, mândri de diploma de bacalaureat obţinută (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

"Nu cred că va mai exista vreun ministru în România care de acum încolo să îndrăznească, să gândească că ar putea îndrăzni să nu organizeze un bacalaureat corect. Ar fi scăderea standardelor, o reîntoarcere la obiceiuri ale trecutului, ar fi poate mult mai grav decât perpetuarea unei situaţii. De fapt este vorba de reaşezarea corectă a unui sistem de valori care a fost profund pervertit timp de 20 de ani. Cârdăşia între părinţi, elevi, unele cadre didactice, directori, inspectori, practic toată lumea, această cârdăşie a luat sfârşit. Şi cred că e un bun câştigat pe care trebuie să-l apărăm cu absolut toate resursele pe care le putem mobiliza", a spus Funeriu.

Potrivit acestuia, modul în care s-a organizat bacalaureatul în acest an este natură să schimbe atitudini, mentalităţi, iar universităţile bune au avut mai mulţi candidaţi, întrucât elevii au fost mândri de diploma obţinută.

Referindu-se la organizarea bacalaureatului, ministrul Educaţiei a arătat că nu a fost vorba de un efort eroic, ci de unul firesc, el întrebându-se dacă în trecut nu s-a ştiut că acest examen se fraudează.

În legătură cu învăţământul preuniversitar Daniel Funeriu a spus că a primit rapoarte care arată "scăderea incredibilă a absenteismului şcolar", în urma aplicării unei serii de măsuri din Legea educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici