Funeriu: Voi da un semnal foarte bun pentru repatrierea elitelor ştiinţifice

Noul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, imediat după instalarea în funcţie, la care a participat premierul Emil Boc, că doreşte repatrierea elitelor ştiinţifice încetul cu încetul.

18 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Voi da un semnal foarte bun pentru repatrierea elitelor ştiinţifice

Funeriu: Voi da un semnal foarte bun pentru repatrierea elitelor ştiinţifice (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Eu însumi am activat în diaspora şi cred că aici va fi un semnal foarte bun pe care-l voi da pentru repatrierea elitelor ştiinţifice, încetul cu încetul", a declarat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

El a mulţumit premierului pentru desemnarea în această funcţie. "Vă asigur de ataşamentul meu foarte ferm pe calea reformei. Vreau să vă asigur pe dumneavoastră, profesorii, elevii şi părinţii, că vă voi fi foarte apropiat. Voi fi foarte atent ca interesele dumneavoastră să fie apărate", a mai spus Funeriu.

Noul ministru al Educaţiei a precizat câteva dintre lucrurile asupra cărora se va apleca în zilele următoare. "Este vorba despre buget, despre organizarea impecabilă a noului bacalaureat. De asemenea, între primele lucruri asupra cărora voi insista va fi reforma curriculară, pentru că aici stă esenţa reformei", a adăugat Funeriu.

El a precizat că nu poate fi făcută reformă curriculară dacă profesorii nu sunt foarte bine pregătiţi, dacă nu există perfecţionarea continuă a cadrelor didactice.

În ceea ce priveşte învăţământul superior, Funeriu a spus că efortul esenţial este recredibilizarea universităţilor româneşti. "Să nu mai existe sintagma «universităţi - fabrici de diplome»", a mai spus ministrul Educaţiei.

Totodată, Funeriu a arătat că în domeniul cercetării româneşti există o rezervă imensă de competenţă şi excelenţă şi că militează pentru aducerea în ţară a elitelor ştiinţifice din diaspora.

În ceea ce priveşte sportul, ministrul Daniel Funeriu a spus că acesta trebuie condus de performeri, "prin urmare întreaga administraţie a sportului trebuie condusă de oameni care cunosc bine domeniul".

Ministrul a mai spus că în ceea ce priveşte tineretul va lucra foarte mult la interfaţa educaţie-tineret.

"Mă voi baza pe programe de stimulare a voluntariatului şi implicării civice, care sunt foarte importante. De asemenea, un lucru foarte important este micşorarea decalajului dintre rural şi urban", a adăugat Funeriu.

El i-a mulţumit încă o dată premierului pentru numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici