Funeriu: Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare în învăţământ

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că ministerul îşi propune să fie "mult mai sever cu tot ceea ce înseamnă fraudare" la examenele naţionale.

57 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare în învăţământ

Funeriu: Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare în învăţământ (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că elevii care vor fi prinşi copiind la bacalaureat nu vor mai putea susţine examenul timp de două sesiuni consecutive.

"Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce înseamnă fraudare. Cei care vor fi prinşi fraudând nu vor mai putea da bacalaureatul două sesiuni consecutive. Până în septembrie 2012, nu vor mai putea să dea bacalaureatul. De asemenea, va fi posibil ca ONG-uri să fie observatori la anumite examene de la bacalaureat pentru a asigura o mai mare transparenţă", a spus Funeriu.

Întrebat ce se va întâmpla cu profesorii care vor ajuta elevii să fraudeze examenul, ministrul Educaţiei a spus că aceştia vor fi pe cont propriu şi "nu vor avea niciodată sprijinul sau solidaritatea nimănui din sistem".

"Eu cred că profesionalismul cadrelor didactice din România trebuie subliniat. El s-a văzut foarte clar când s-a organizat bacalaureatul impecabil în condiţii foarte dificile. Au fost cazuri izolate în care profesorii nu şi-au îndeplinit sarcinile corect. Aceste cazuri au fost anchetate de organele statului. Nu le transmit decât că ar putea să facă aceste lucruri pe cont propriu şi nu vor avea niciodată sprijinul sau solidaritatea nimănui din sistem. Eu cred că cinstea şi onoarea profesorilor trebuie să îi ghideze pe elevi şi să ne arate calea pe care trebuie să mergem", a afirmat Funeriu.

La Alba Iulia se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnire participă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printre care ministrul Daniel Petru Funeriu, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici