Furtul de la Ciorogârla şi scurgerea de informaţii, cauzate de indisciplină

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, marţi, că cele două evenimente petrecute la începutul lui 2009 în unităţi ale SMFA şi SMFT au scos în evidenţă indisciplina şi lipsa de fermitate a comandanţilor, precum şi executarea superficială a controalelor.

49 afișări
Imaginea articolului Furtul de la Ciorogârla şi scurgerea de informaţii, cauzate de indisciplină

Furtul de la Ciorogârla şi scurgerea de informaţii, cauzate de indisciplină

"Ministerul Apărării Naţionale a recreat cadrul organizatoric şi normativ necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţii de combatere şi prevenire a încălcării prevederilor din legile şi regulamentele necesare. Cu toate acestea, la începutul anului 2009, ne-am confruntat cu evenimente deosebit de grave petrecute în unităţi ale SMFA şi SMFT. Este vorba despre sustragerea de armament dintr-un depozit de unitate şi de scurgerea de informaţii clasificate", a spus Stănişoară, la bilanţul MApN pe 2008.

El a admis faptul că cele două evenimente nu fac obiectul unei analize a activităţii MApN pentru anul 2008, dar a precizat că gravitatea acestora "a scos în evidenţă nerespectarea actelor normative, indisciplina, lipsa de fermitate şi vigoare a comandanţilor, executarea superficială a controalelor cumulate cu anumite lacune de ordin administrativ şi organizatoric".

Ministrul a precizat că, pornind de la analiza efectuată în urma acestor evenimente, în cadrul Ministerului Apărării au fost stabilite o serie de priorităţi pentru a evita repetarea lor.

Stănişoară a mai declarat că, fără a nega eforturile depuse de întregul personal al MApN, activitatea din 2008 a scos în evidenţă lipsuri, nesincronizări, rutină şi automulţumire, ministrul scoţând în evidenţă totodată nivelul insuficient al resurselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici