Furturile din locuinţe şi din maşini, principalele infracţiuni în Bucureşti

Furturile din locuinţe şi cele din autoturisme, mai ales la comandă, sunt principalele infracţiuni cu care se confruntă poliţiştii bucureşteni, a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu.

1 afișare
Imaginea articolului Furturile din locuinţe şi din maşini, principalele infracţiuni în Bucureşti

Furturile din locuinţe şi din maşini, principalele infracţiuni în Bucureşti

"Furturile din locuinţe rămân încă o problemă a sectoarelor 2 şi 6 pentru că aici este o concentrare de locuinţe pe verticală, spre deosebire de sectorul 1, unde predomină casele şi unde furturile din locuinţe sunt mai reduse. În schimb, în sectorul 1 avem cele mai multe furturi din autoturisme pentru că acolo se concentrează cele mai multe maşini. Dar şi în privinţa furturilor din autoturisme am înregistrat o schimbare, în sensul că nu se mai fură din interior (...) în schimb se fură, de regulă la comandă, componente exterioare, mai ales de la maşini de lux", a explicat Marian Tutilescu.

Şeful Poliţiei Capitalei a declarat că mai sunt probleme cu prostituţia, mai ales în sectoarele 2 şi 5, în acest din urmă sector fiind menţionată şi problema consumului de droguri.

"Sectorul 2 are un specific aparte. El s-a confruntat, o bună bucată de timp, cu cel mai ridicat număr de furturi de autoturisme. Anul acesta, ca urmare a măsurilor de securizare a zonei şi a schimbării modului de intervenţie în domeniu am înregistrat o scădere semnificativă: circa 38 la sută în momentul de faţă. Suntem puţin peste jumătatea numărului de autoturisme furate în aceeaşi perioadă a anului trecut", a adăugat Tutilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici