Gabriel Atodiresei i-a dat un mesaj fratelui său înainte să se sinucidă

Sergentul Robert Gabriel Atodiresei, înainte de a se sinucide, i-a dat un SMS fratelui său, care era audiat de poliţişti, scrindu-i locul în care a ascuns armele furate de la ISU Dorohoi, după ce şi-a strangulat colegul, Adrian Ciobanu, comandantul pazei detaşamentului.

175 afișări
Imaginea articolului Gabriel Atodiresei i-a dat un mesaj fratelui său înainte să se sinucidă

Gabriel Atodiresei i-a dat un mesaj fratelui său înainte să se sinucidă (Montaj foto)

Surse oficiale au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, după ce s-a bătut cu Adrian Ciobanu şi apoi l-a ucis, Robert Gabriel Atodiresei a pus într-o geantă cele 13 arme şi 240 de cartuşe, aflate în unitate. Apoi, el a chemat un taxi cu care a mers în zona unei case de cultură din Dorohoi, unde a ascuns armele şi muniţia.

Ulterior, Atodiresei s-a dus în pădurea Gorovei, de unde i-a trimis un mesaj fratelui său, care deja era audiat de poliţişti, în încercarea de a afla unde ar putea tânărul să se ascundă.

Astfel, urma lui Atodiresei a fost luată, pe de altă parte anchetatorii mergând la locul indicat ca fiind ascunzătoarea armelor şi muniţiei.

Sursele citate susţin că Robert Gabriel Atodiresei s-a speriat şi s-a sinucis, tragându-şi un glonţ în cap.

Martori audiaţi de poliţişti au afirmat că în curtea Detaşamentului de Pompieri al ISU din Dorohoi, miercuri noaptea, a avut loc o altercaţie între doi militari, unul dintre aceştia lovindu-l în cap pe altul, care a căzut la pământ.

Comandantul pazei Depaşamentului de Pompieri din Dorohoi, Adrian Ciobanu, a fost găsit mort, pe jumătate dezbrăcat şi legat de mâini, joi, în jurul orei 5.00. Autorităţile au intrat imediat în alertă, judeţul Botoşani fiind împânzât de filtre de poliţie, pentru capturarea suspectului şi găsirea armelor.

Subofiţerul Ciobanu urma să se căsătorească la sfârşitul lunii iulie a acestui an. El lucra în cadrul Detaşamentului de Pompieri din Dorohoi din septembrie 2006.

Subofiţerul Atodiresei a fost testat psihologic doar o dată, la momentul angajării, în septembrie 2007, când a fost declarat apt pentru serviciul respectiv, însă de atunci unitatea nu mai are psiholog.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, unitatea din Dorohoi nu are psiholog, postul fiind scos la concurs în 2007, însă nu a fost ocupat, iar apoi a fost blocat.

O echipă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgenţă (IGSU) s-a deplasat la Dorohoi, pentru a efectua o anchetă internă privind circumstanţele în care a murit comandantul pazei de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.

Familia subofiţerului spune că acesta nu a creat niciodată probleme

Familia subofiţerului de la ISU Botoşani afirmă că tânărul nu a creat niciodată probleme părinţilor şi că acesta mergea săptămânal la biserică.

Tânărul, Gabriel Atodiresei, în vârstă de 25 de ani, locuia în Dorohoi, împreună cu tatăl său, nefiind căsătorit.

Atât familia, cât şi vecinii acestuia susţin că tânărul nu a creat niciodată probleme.

Bogdan Atodiresei, fratele subofiţerului, se declară şocat de cele întâmplate şi susţine că nu ştia ca tânărul să fi avut vreun conflict cu colegii de serviciu, spunând că singura supărare pe care o avea era legată de faptul că mama sa este internată în spital la Bucureşti.

"Era foarte calm, se enerva foarte greu, era bisericos. Eu când am auzit azi dimineaţă nu mi-a venit să cred, am zis că sigur este o confuzie", a declarat fratele subofiţerului.

Conform unor surse din cadrul anchetei, înainte de a se angaja la subunitatea de pompieri din Dorohoi Gabriel Atodiresei a dat examen la Penitenciarul Botoşani şi ar fi trecut atât testul psihologic, cât şi proba scrisă şi cea sportivă, însă a picat la interviu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici