Gabriela Firea îi dă în judecată pe Roxana Wring şi Nicuşor Dan pentru afirmaţii de pe Facebok. Daunele cerute sunt uriaşe

Gabriela Firea anunţă că a depus la instanţă două cereri de chemare în judecată împotriva consilierului Roxana Wring şi a lui Nicuşor Dan deoarece aceştia ar fi lansat pe Facebook afirmaţii false despre ea, dar şi despre Primărie, daunele cerute fiind de 100.000 euro şi scuze transmise prin presă.

1803 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea îi dă în judecată pe Roxana Wring şi Nicuşor Dan pentru afirmaţii de pe Facebok.  Daunele cerute sunt uriaşe

Gabriela Firea îi dă în judecată pe Roxana Wring şi pe Nicuşor Dan pentru afirmaţii de pe Facebok. Cere daune de 100.000 euro

„Ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâţi au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online”, anunţă Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Gabrielei Firea, acţiunile depuse la Tribunalul Bucureşti,sunt de interes public.

“Încrederea populaţiei în instituţiile statului poate fi afectată cu uşurinţă prin răspândirea în spaţiul public a unor informaţii eronate. În cele două speţe, ca şi cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzaţii total nefondate faţă de acţiuni municipale, fără nicio probă care să le susţină. Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaţiei, are ca efect să scadă credibilitatea instituţiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie – cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg – aşa cum au optat ei – pentru calea uşoară a manipulării publice”, a spus Firea.

Municipalitatea mai subliniază că în cele două cereri se arată că, în lipsa unor informaţii documentate există posibilitatea solicitării lor de la Primăria Capitalei, astfel încât datele prezentate să conţină şi punctul de vedere oficial (în lipsa căruia cititorii nu îşi pot forma o opinie informată).

„Prin cererile înaintate se solicită Tribunalului să constate încalcarea dreptului la imagine a Primarului General şi obligarea de a formula scuze publice – prin intermediul mijloacelor mass media – presa scrisă şi televiziune. O altă solicitare priveşte acordarea de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale. Conform documentelor depuse, prin afirmaţiile făcute de cei doi se induce opiniei publice o imagine negativă, nefavorabilă şi de neîncredere faţă de activitatea Primarului General al Capitalei şi a Primăriei Municipiului Bucureşti”, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici