Gabriela Firea spune că nu se pune problema opririi apei calde; ar fi faptă penală/ UPDATE: Ministerul Energiei: Problema apei calde în Bucureşti, rezolvată pentru o săptămână

Primarul Capitalei anunţă că nu se pune problema opririi apei calde în Bucureşti ca urmare a anunţului făcut de Romgaz, Gabriela Firea precizând că până la finalul anului primăria va acorda 42 de milioane de euro către RADET, o parte din bani urmând să ajungă la Romgaz.

1782 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea spune că nu se pune problema opririi apei calde; ar fi faptă penală/ UPDATE: Ministerul Energiei: Problema apei calde în Bucureşti, rezolvată pentru o săptămână

Gabriela Firea: Îi asigur pe bucureşteni că nu se pune problema opririi apei calde; ar fi faptă penală

UPDATE 15:20 ELCEN/RADET: Problema apei calde, rezolvată pentru o săptămână

În urma unei întruniri de urgenţă a reprezentanţilor Ministerului Energiei cu conducerea Romgaz şi ELCEN Bucureşti, alimentarea Capitalei cu apă caldă a fost rezolvată, momentan, pentru şapte zile, a declarat, marţi, secretarul de stat Corina Popescu.

„Nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului Bucureşti, situaţia este rezolvată pentru moment. Este o rezultantă a blocajului financiar între RADET şi ELCEN de multă vreme, nu este o situaţie de astăzi. E o problemă complexă, care presupune discuţii şi dialog între toţi factorii implicaţi şi nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie ca toată lumea să stea la aceeaşi masă”, a precizat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

„Avem un dialog pe care îl vom continua şi în perioada următoare. Astăzi vom avea discuţii şi la Ministerul Dezvoltării Regionale pe acest subiect. A existat un dialog permanent între noi şi primărie”, a mai spus oficialul, după întrevederea avută cu ELCEN şi Romgaz.

Corina Popescu a mai declarat: „Am identificat resurse financiare la ELCEN pentru a putea plăti gazul. Pe măsură ce vom dezvolta soluţia pe termen lung, vom veni cu clarificări ulterioare”. Romgaz a anunţat că va opri, începând de marţi, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvenţă înaintată de societate, fără a anunţa în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalităţile prevăzute în contracte. La sediul Ministerului Energiei a avut loc, marţi dimineaţa, o întâlnire cu reprezentanţii companiilor implicate şi ai ministerului Energiei.

ŞTIRE 11:10 "Îi asigur pe bucureşteni că nu se pune problema opririi apei calde. Ar fi o faptă penală. Având în vedere că Romgaz este în proprietatea statului în procent de 70%, iar ELCEN este în proprietatea statului în procent de 90%, statul român taie gazul statului român, pedepsindu-i pe români. Aceasta este concluzia, pentru că cele doua entităţi Romgaz şi ELCEN sunt în subordinea Guvernului României, au în consiliul de administraţie reprezentanţi ai Guvernului României şi unul dintre consiliile de administraţie, cel al Romgaz, a decis să taie gazele către ELCEN, doar pentru că acesta a intrat în insolvenţă, procedura necesară în actuala situaţie economică", a precizat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă, după ce Romgaz a anunţat luni seara că începând de marţi va întrerupe livrările de gaze naturale către Elcen.

Municipalitatea anunţă că până la finalul anului va plăti 42 de milioane de euro către RADET astfel încât regia să poată face plăţi către Electrocentrale iar Elcen către Romgaz, Distrigaz si Transgaz, precizând că problema este acum de competenţa Guvernului. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz este de 319 milioane lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici