Galaţi: Deputatul Boldea, citat pentru audieri şi la DNA

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte la sediul DNA Galaţi, el fiind aşteptat, miercuri dimineaţă, şi la DIICOT.

472 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Deputatul Boldea, citat pentru audieri şi la DNA

Galaţi: Deputatul Boldea, citat pentru audieri şi la DNA (Imagine: www.cdep.ro)

Boldea a primit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, o citaţie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Documentul a fost lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii.

Surse judiciare au confirmat însă că procurorii DNA îl aşteaptă, la rândul lor, pe Mihail Boldea pentru a-l audia.

Boldea a fost citat la audieri şi la DIICOT, unde este aşteptat în această dimineaţă. Până la ora transmiterii acestei ştiri, deputatul nu s-a prezentat în faţa procurorilor.

Deputatul Mihail Boldea a primit, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care este solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi.

Decizia Camerei Deputaţilor privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicată în Monitorul Oficial, după intrarea ei în vigoare urmând a fi aplicată de către procurorii DIICOT.

Astfel, procurorii DIICOT, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, urmează să îi facă percheziţie deputatului, apoi să-l reţină, ca în final să ceară judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a politicianului.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea, cererea urmând parcursul legal, în final Camera dându-şi votul.

Potrivit procurorilor DIICOT. sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

În 16 martie, în acest dosar judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.

De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit DIICOT, în acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru că ar fi determinat alte persoane să falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotărâri, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primăria municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale - Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria municipiului Galaţi. Ulterior, aceste documente au fost folosite în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare cu adevărul, respectiv s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti ori s-au efectuat menţiuni în registrele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi.

Boldea este acuzat şi de spălare de bani, respectiv că ar fi ajutat terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, deşi ştia că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinţe umane. Totodată, deputatul ar fi ajutat la dobândirea unor bunuri imobile (terenuri, clădiri şi apartamente), cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el a activat în grupul parlamentar UNPR. În prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici