Mihail Boldea poate fi reţinut şi arestat. Deputaţii au aprobat ridicarea imunităţii

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. La vot au participat, pentru asigurarea cvorumului, şi câţiva deputaţi ai opoziţiei.

1230 afișări
Imaginea articolului Mihail Boldea poate fi reţinut şi arestat. Deputaţii au aprobat ridicarea imunităţii

Mihail Boldea poate fi reţinut şi arestat. Deputaţii au aprobat ridicarea imunităţii

Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.

Decizia Camerei Deputaţilor privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicată în Monitorul Oficial, după intrarea ei în vigoare urmând a fi aplicată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organiztaă şi Terorism (DIICOT).

Un poliţist s-a prezentat, marţi după-amiază, la domiciliul din Galaţi al deputatului Mihail Boldea, cu o citaţie în care parlamentarul este anunţat că, miercuri dimineaţă, trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

La ieşirea din locuinţa lui Mihail Boldea, poliţistul a spus că a adus o citaţie emisă de către un procuror, însă nu a vrut să precizeze dacă deputatul se află sau nu în casă.

Surse apropiate anchetei au confirmat faptul că Mihail Boldea a fost citat la domiciliu, urmând ca miercuri dimineaţă să se prezinte la audieri la sediul DIICOT Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici