Mihail Boldea: Recomand tuturor românilor, "Plecaţi, fraţilor, din România!" - VIDEO

Mihail Boldea a declarat, într-un interviu pentru Ştirile ProTV, că va pleca din România după finalizarea dosarul în care este acuzat de înşelăciuni cu terenuri şi a recomandat tuturor românilor să facă acest lucru, spunându-le că dacă ajung pe mâna sistemului judiciar riscă să stea la puşcărie.

3278 afișări
Imaginea articolului Mihail Boldea: Recomand tuturor românilor, "Plecaţi, fraţilor, din România!" - VIDEO

Mihail Boldea: Recomand tuturor românilor, "Plecaţi, fraţilor, din România!"

Deputatul Mihail Boldea a acordat un interviu pentru Ştirilor ProTV înainte ca procurorii DIICOT să ceară oficial procurorului general al României avizul pentru arestarea sa.

Mihail Boldea a spus că este hotărât ca, după încheierea acestui dosar şi lămurirea tuturor acuzaţiilor, să-şi vândă toate bunurile şi să plece din România, acelaşi lucru recomandându-l tuturor românilor.

"Asta este justiţia în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau. După ce am terminat, am şi spus, nu vreau să mai candidez, nu mă mai interesează politica, nu mă interesează această mizerie din justiţie, vreau doar să plec din România. După ce se termină acest dosar, vând ce mai am şi-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor românilor, «Plecaţi, fraţilor, din România!», că dacă ajungeţi pe mâna sistemului judiciar, cel puţin vorbesc aici de faza de urmărire penală, riscăm să stăm la puşcărie până se trezeşte un domn judecător dimineaţa, bine relaxat, să se apuce să citească dosarul", a declarat deputatul Mihail Boldea în interviul acordat Ştirilor ProTV.

Acesta a comentat acuzaţiile de înşelăciuni cu terenuri, afirmând că este vorba de "un abuz al procurorilor".

"Este un abuz al procurorilor. Este un abuz pe care eu îl reclam din iulie 2011. Reclamaţii pe care le-am înaintat atât la CSM, la procurorul general, la procurorul şef serviciu Codruţ Olaru, am sesizat inclusiv DNA Galaţi, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie, Parchetul Curţii de Apel. Se aduc anumite acuzaţii care la prima vedere par formidabile, par .... Un milion de euro, 22 de persoane.. Dar lucrurile nu stau chiar aşa. Ceea ce am sesizat eu tuturor organelor de urmărire era faptul că se exercită abuzuri asupra persoanelor ce sunt audiate în acest dosar", a spus Mihail Boldea.

Deputatul a explicat că, de fapt, este victima unor "abuzuri" ale justiţiei române.

"Toate persoanele audiate în acest dosar sunt foşti clienţi de-ai mei, fiindcă vorbim de situaţii juridice din 2006-2007. Este o singură chestiune de care voi vorbi separat, din 2009. Toate aceste persoane au fost chemate la DIICOT Galaţi în cursul anului 2011, de două, trei, patru ori chiar, împreună cu avocaţi, unii chiar fără avocaţi. S-au exercitat presiuni formidabile asupra lor. Presiuni psihice, ameninţări, vă arestăm, vă încătuşăm, vă facem, vă... Tot ce se poate vorbi într-un limbaj poliţienesc de anchetă ilegal, aşa încât să intimideze persoana chemată la audiere şi să dea declaraţiile aşa cum doresc dânşii. Eu nu am făcut altceva decât să-mi exercit profesia pe legea mea specială, să dau în judecată, să mă adresez Tribunalului, unui judecător, să citeze partea adversă, partea adversă care s-a prezentat, a fost aparată şi ... a pierdut", a mai spus Boldea.

Deputatul a afirmat că el a fost primul care s-a pus la dispoziţia instituţiilor statului pentru a fi cercetat, înainte ca tot scandalul să ia amploare.

"OK, eu sunt un golan. Spun dânşii. Sunt un infractor. M-au pus sub învinuire, da, n-am o problemă, justiţia trebuie să-şi facă cuvântul. Nu este corect ca justiţia să se deruleze la televizor. O să mă duc în faţa unui judecător dacă se va considera necesar. Abia aştept! Le-am spus foarte clar, nu mă apăr în dosar atât timp cât voi faceţi cercetarea", a mai spus Boldea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici