Galaţi: Drumuri naţionale închise şi cursuri suspendate în şcoli din cauza ninsorilor şi a viscolului

Mai multe drumuri naţionale au fost închise, iar cursurile din unele şcoli au fost suspendate, vineri, din cauza ninsorilor şi a viscolului din jumătatea nordică a judeţului Galaţi, care îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire.

539 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Drumuri naţionale închise şi cursuri suspendate în şcoli din cauza ninsorilor şi a viscolului

Galaţi: Drumuri naţionale închise şi cursuri suspendate în şcoli din cauza ninsorilor şi a viscolului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Din cauza condiţiilor de drum au fost închise, până vineri, la ora 16:00, DN24D Tuluceşti - Bârlad şi alte două drumuri naţionale care fac legătura între judeţele Galaţi şi Vrancea: DN24, la ieşirea din Tecuci (spre Tişiţa) şi DN25A, de la Fundeni (spre Năneşti).

De asemenea, un alt drum naţional, DN24 Tecuci - Priponeşti, a rămas deschis doar pentru intervenţii de urgenţă.

Potrivit raportărilor oficiale făcute de către Prefectura Galaţi, pe celelalte drumuri din judeţ se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă.

Până în acest moment, nu au fost raportate localităţi izolate sau afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

În schimb, cursurile în mai multe şcoli au fost suspendate din cauza condiţiilor meteorologice, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, fiind vorba despre 25 de unităţi şcolare din zece comune, care au fost închise din cauză că microbuzele şcolare nu pot circula în condiţii de siguranţă.

Meteorologii au prelungit, vineri după-amiază, codul galben de ninsoare şi viscol pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din nordul, estul şi sudul ţării, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă, la ora 14.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vineri, până la ora 20.00, va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici