Galaţi: Dunărea şi Prutul sunt aproape de cotele de atenţie

Specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi au fost avertizaţi să monitorizeze cu atenţie fluviul Dunărea şi râul Prut şi să verifice digurile de apărare de pe aceste cursuri de apă pentru că în perioada următoare se pot înregistra depăşiri ale cotelor de apărare.

153 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Dunărea şi Prutul sunt aproape de cotele de atenţie

Galaţi: Dunărea şi Prutul sunt aproape de cotele de atenţie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Emanuela Turcu, debitele mari ar putea duce la depăşiri ale cotelor de apărare.

"În momentul de faţă, Digul Brateşul de Sus de pe Prut a intrat în faza întâi de apărare, la fel ca şi Digul Bădălan de pe Dunăre, iar Sistemul de Gospodărire a Apelor a început monitorizarea atentă a acestor lucrări hidrotehnice de apărare a malurilor”, informează Prefectura Galaţi.

Conform sursei citate, Administraţia Naţională Apele Române a emis un raport potrivit căruia la staţia hidrometrică Oancea, aflată pe râul Prut, cota înregistrată este de 437 centimetri, iar debitul de 178 metri cubi/secundă, în timp ce Dunărea are la Galaţi o cotă de 478 centimetri şi un debit de 9.850 metri cubi/secundă.

Pe Prut, cota de atenţie se înregistrează atunci când apele ajung la 450 centimetri, cota de inundaţie se înregistrează la valoarea de 550 centimetri, iar cota de pericol se situează la 600 centimetri. În ceea ce priveşte cursul Dunării la Galaţi, cota de atenţie este stabilită la 560 centimetri, cota de inundaţie la 600 centimetri, iar cota de pericol la 700 de centimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici