Galaţi: Ioan Melinescu, acuzat de urzurpare de calităţi oficiale, a fost achitat

Fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Ioan Melinescu, trimis în judecată în ianuarie 2006 pentru că ar fi continuat să îşi exercite prerogativele de preşedinte al Oficiului şi după ce a fost eliberat din funcţie, a fost achitat de către Curtea de Apel Galaţi.

360 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Ioan Melinescu, acuzat de urzurpare de calităţi oficiale, a fost achitat

Galaţi: Ioan Melinescu, acuzat de urzurpare de calităţi oficiale, a fost achitat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Dosarul în care Ion Melinescu a fost judecat pentru uzurpare de calităţi oficiale a ajuns la Curtea de Apel Galaţi după ce Judecătoria Focşani a decis că acesta este nevinovat, iar sentinţa, nefiind definitivă, a fost atacată în octombrie 2007 la Tribunalul Vrancea. Magistraţii au hotărât că se confirmă acuzaţiile de uzurpare de calităţi oficiale, dar Ioan Melinescu a formulat recurs la sentinţa Tribunalului, acesta fiind judecat la Curtea de Apel Galaţi.

Recursul formulat de către Ioan Melinescu a fost admis de către magistraţii Curţii de Apel Galaţi, iar decizia prin care acesta a fost achitat este definitivă şi irevocabilă.

"În dosarul în care Ioan Melinescu şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au formulat recurs ultimul termen s-a judecat în 15 decembrie. Sentinţa s-a pronunţat în 23 decembrie şi prin aceasta s-a admis recursul declarat de către inculpat. În plus, s-a casat decizia 351/2007 a Tribunalul Vrancea şi s-a menţinut sentinţa penală nr. 960/2007 a Judecătoriei Vrancea", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, magistratul Gina Ignat.

Fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Ion Melinescu, a fost acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi a fost judecat de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, care în 18 aprilie au suspendat procesul şi au sesizat Curtea Constituţională.

Ioan Melinescu este acuzat că ar fi continuat să îşi exercite prerogativele de preşedinte al Oficiului şi după data revocării din funcţiile de membru al Plenului şi de şef al instituţiei respective.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au stabilit că Ioan Melinescu ar fi participat, în perioada 5 mai 2004 - 22 iunie 2004, la cinci şedinţe plenare în care a deliberat, a votat şi a decis, alături de ceilalţi membri, în legătură cu o serie de documente destinate informării altor autorităţi ale statului, precum şi asupra trecerii în evidenţa pasivă a unor lucrări. În aceeaşi perioadă, Melinescu ar fi semnat ordonatoare de credite, ordine de definitivare pe funcţii şi state de plată, deşi nu mai avea calitatea de membru şi preşedinte al Oficiului încă din data de 5 mai 2004, atunci când Hotărârea de Guvern prin care a fost revocat din funcţie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici