Galaţi: Trei persoane care săpau un puţ au fost acoperite de un mal de pământ

Trei persoane care săpau un puţ în localitatea gălăţeană Fântâni, din comuna Nicoreşti, au fost acoperite de un mal de pământ, vineri dimineaţă, victimele fiind scoase de către echipele de intervenţie al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

36 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Trei persoane care săpau un puţ au fost acoperite de un mal de pământ

Galaţi: Trei persoane care săpau un puţ au fost acoperite de un mal de pământ

Una dintre cele trei persoane care au fost acoperite de un mal de pământ în timp ce săpau un beci în localitatea gălăţeană Fântâni, din comuna Nicoreşti, se află în stare gravă la spital, celelalte două având multiple fracturi la coaste şi la membre.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în jurul orei 09.55 instituţia a fost sesizată prin 112 că trei bărbaţi care săpau un beci au fost acoperiţi de un mal de pământ.

În momentul în care pompierii de la Unitatea din Tecuci şi un echipaj al SMURD au ajuns la locul incidentului, doi dintre muncitori erau deja scoşi de sub malul de pământ, echipajele intervenind pentru scoaterea celui de-al treilea, care era în stare gravă.

Potrivit sursei citate, cea de-a treia persoană, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a fost scos de sub malul de pământ de către pompieri, echipajul SMURD încercând minute în şir resuscitarea acestuia. În cele din urmă, victima a avut puls, fiind transportată în stare gravă la spitalul din Tecuci.

Ceilalţi doi, unul de 33 de ani, iar celălalt de 19 ani, au fost diagnosticaţi cu fracturi ale coastelor şi membrelor şi sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, incidentul nu poate fi considerat accident de muncă, întrucât muncitorii ajutau la lucru într-o gospodărie aparţinând unei persoane private.

"Oamenii respectivi ajutau la lucru într-o gospodărie aparţinând unei persoane private. Nu se poate pune până în acest moment problema unui accident de muncă", a precizat inspectorul şef al ITM Galaţi, Ionel Petrea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici